ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (1747)
0 10
Βρείτε μας

Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί για να βοηθηθούν οι περίπου 2.500 κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου που βρίσκονται σε καραντίνα όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος. Ένα από τα άλυτα μέχρι στιγμής προβλήματα είναι η φροντίδα των κοπαδιών που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Σε καραντίνα βρίσκεται η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης Ξάνθης, με τους περίπου 2.500 κατοίκους της να μένουν στα σπίτια τους και να απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν λόγω του κορονοϊού.

Ο Εχίνος βρίσκεται στην άκρη της δυτικής πλευράς της οροσειράς της Ροδόπης και απέχει περίπου 27 χιλιόμετρα από την Ξάνθη. Όπως είπε στο Sputnik, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, η κοινότητα διαθέτει πολύ καλή αγορά, φαρμακείο και φούρνους, οι οποίοι με διανομείς θα εξυπηρετούν τους αποκλεισμένους στα σπίτια τους κατοίκους.

«Ο οικισμός έχει περίπου 2.500 κατοίκους και έχει αρκετά μαγαζιά. Έχει περίπου 30 μίνι μάρκετ και παντοπωλεία, έχει φαρμακείο, τρεις φούρνους που σημαίνει και μόνο με τα υλικά που υπάρχουν μέσα στα μαγαζιά αυτά μπορούν να περάσουν 15 ημέρες. Η τροφοδοσία φυσικά θα έρχεται από έξω και θα ενισχύει τα καταστήματα και αυτά, με τη σειρά τους, θα εκτελούν τις παραγγελίες (σ.σ. θα παραδίδονται κατ' οίκον)», ανέφερε ο κ. Μέτιος.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι φορείς είναι, ότι, με την καραντίνα που επιβλήθηκε στην κοινότητα, οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να φροντίσουν τα κοπάδια τους.

«Υπήρξε ένα πρόβλημα με τους κτηνοτρόφους γιατί, λόγω της ορεινότητας της περιοχής, υπάρχουν αρκετοί κτηνοτρόφοι και, καταλαβαίνετε ότι, ενώ στην αρχή η οδηγία ήταν οι υπηρεσίες του δήμου να αναλάβουν το πότισμα και το τάϊσμα των ζώων, αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί δεν είναι ένα-δύο ζώα. Μπορεί ένας κτηνοτρόφος να έχει για παράδειγμα 200 κατσίκια. Εκεί λοιπόν, προφανώς, πρέπει να δοθεί μια ειδική άδεια σε αυτούς τους κτηνοτρόφους. Θα δούμε ποιες ώρες, αν θα είναι το βράδυ, δηλαδή 12 με 2 που δεν κινείται κανείς άλλος, θα μπορούν να εκτελούν τις εργασίες τους. Αυτό ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως τέθηκε σε σύσκεψη που κάναμε το πρωί με όλους τους συμμετέχοντες φορείς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στην περιοχή βρίσκεται αστυνομική δύναμη που επιτηρεί την καραντίνα, ενώ σε ετοιμότητα είναι και ασθενοφόρο που εδρεύει στο Κέντρο Υγείας όπου βρίσκεται στην κοινότητα.

«Υπάρχει Κέντρο Υγείας στην περιοχή και, μάλιστα, είναι επαρκώς στελεχωμένο με 12-13 άτομα, δηλαδή γιατρούς και νοσηλευτές που γνωρίζονται με τους κατοίκους. Αυτοί θα έχουν την ευθύνη τις καθοδήγησης των ύποπτων κρουσμάτων. Επομένως, αν κάποιος αισθάνεται κάτι θα απευθύνεται στο Κέντρο Υγείας που είναι δίπλα στο σπίτι του. Έχουμε ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο εκεί. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπορέσουμε να χειριστούμε σωστότερα το θέμα», κατέληξε ο κ. Μέτιος.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1747)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, καραντίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK