ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Σύνορα Έβρου (197)
0 0 0
Βρείτε μας

Αποχώρησαν οι μετανάστες από το Παζάρ Κουλέ στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να πήγαν στην Αδριανούπολη. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν πρόκειται για πραγματική αποχώρηση ή αν ο Ερντογάν έχει άλλα στο μυαλό του.

Σε συναγερμό συνεχίζουν να παραμένουν οι δυνάμεις ασφαλείας και ο Στρατός στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές παρότι, όπως φαίνεται, οι μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τον καταυλισμό που είχαν στήσει στο Παζάρ Κουλέ.

Μάλιστα, χθες βράδυ, ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να καούν οι σκηνές που είχαν στήσει οι μετανάστες στο δασάκι στις Καστανιές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, επί του τουρκικού εδάφους, εκσκαφείς και μηχανήματα καθαρίζουν την περιοχή όπου μέχρι πρότινος ήταν ο καταυλισμός.

Μιλώντας στο Sputnik, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης τόνισε ότι οι μετανάστες έφυγαν από το σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μεταφερθεί στην Αδριανούπολη ή στην ενδοχώρα. Πάντως, οι ελληνικές αρχές παραμένουν στο σημείο.

«Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες παρατηρήθηκε η δημιουργία πολλών εστιών φωτιάς στην πλευρά που είναι το δασάκι των Καστανιών και μετά, τις επόμενες ώρες, υπήρξε μία ομαδική αποχώρηση από όλο τον χώρο που είχαν καταλάβει τις προηγούμενες εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιος (σ.σ. μετανάστες) ούτε στον καταυλισμό, ούτε μπροστά στον φράχτη. Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν μεταφερθεί στην Αδριανούπολη και πιθανότερα και την ενδοχώρα. Οι επόμενες ώρες ή μέρες θα δείξουν αν υπάρχει πραγματική αποχώρηση ή σκέφτεται κάτι άλλο ο Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (197)
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ορεστιάδα, μετανάστες, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK