ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1733)
0 10
Βρείτε μας

Την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως μπαίνει σε καραντίνα η δημοτική ενότητας Μεσοποταμίας στην Καστοριά, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε πλήρη αποκλεισμό της περιοχής πέριξ της Μεσοποταμίας Καστοριάς προχώρησε από το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία, καθώς τέθηκε σε ισχύ καραντίνα 14 ημερών, λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Οι αρχές απέκλεισαν όλη τη γεωγραφική ενότητα που αποτελείται από έξι χωριά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης τέθηκαν επί τάπητος οι τρόποι με τους οποίους θα μετακινούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Πώς θα μετακινούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, συγκεκριμένοι απασχολούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα δύο φορές την ημέρα να μεταβαίνουν σε κτηνοτροφικές και χωράφια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσοποταμίας Δ. Πασχαλόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η περιοχή έχει σφραγιστεί και οργανώνεται επί του παρόντος ένα τηλεφωνικό κέντρο για εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων.

Θα παραδίδονται στο σπίτι τα είδη πρώτης ανάγκης

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διανομή φαρμάκων θα γίνεται στους κατοίκους από τους υπάλληλους «Βοήθεια στο σπίτι», με τον κ. Πασχαλόπουλο να ζητεί να επαναλειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Μεσοποταμίας.

Αναφορικά με την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, θα γίνεται επίσης με τη διαδικασία της παράδοσης στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως μπαίνει σε καραντίνα η δημοτική ενότητας Μεσοποταμίας στην Καστοριά, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1733)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, καραντίνα, COVID-19, κρούσματα, Καστοριά, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK