ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 0 0
Βρείτε μας

Εξοργισμένοι με την κυβέρνηση που δεν έβαλε αγρότες και κτηνοτρόφους στους κωδικούς (ΚΑΔ) δηλώνουν εκπρόσωποί τους στο Sputnik. Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι θεωρούν ότι η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη περί εγκλυκλίου λειτουργίας των σφαγείων, δίνει πάτημα στους εμπόρους να τους πιέσουν για να αγοράσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τα αμνοερίφια.

Οργή και αγανάκτηση με την κυβέρνηση εκφράζουν κτηνοτρόφοι και αγρότες, μετά τις δηλώσεις των υπουργών για το φετινό Πάσχα, που αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικό λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Ετοιμάζουμε ανακοίνωση γιατί ο Βορίδης δεν έχει δώσει τίποτα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και είναι σοβαρό το πρόβλημα», είπε στο Sputnik ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, κ. Ρίζος Μαρούδας, τονίζοντας ότι ο κλάδος τους δεν μπήκε στους ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν.

Την ίδια ώρα, μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, καθώς, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Πάσχα, φέτος δεν θα γίνει με τις γνωστές παραδόσεις. Μάλιστα, οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι μετά και την αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, περί έκδοσης εγκυκλίου για τα σφαγεία ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων, ουσιαστικά μείωσε τις τιμές.

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Λάρισας, κ. Γιώργος Αποστόλου, ανέφερε ότι ο κόσμος, παρά τα απαγορευτικά μέτρα, θα αγοράσει αρνιά και κατσίκια «προκειμένου να τα ψήσει, έστω και στον φούρνο».

«Φωτιά μεγάλη έβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αυτό που είπε για σχετική εγκύκλιο στα σφαγεία. Και να μην κλείσουν, που δεν πιστεύω ότι θα κλείσουν τα σφαγεία κι ότι ο κόσμος δεν θα πάρει αρνιά αλλά μόνο που έκανε αυτή τη δήλωση είναι βούτυρο στο ψωμί των εμπόρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

Όπως είπε, οι έμποροι θα επικαλεστούν την εγκύκλιο για τα σφαγεία και θα πιέσουν για μείωση των τιμών.

«Θα μας πουν δεν έχουμε σφαγεία, βρήκαμε μια τρύπα να τα δώσουμε στην αγορά για να μας τα πάρουν με χαμηλή τιμή. Αν για παράδειγμα, τα πουλούσαμε 6 ευρώ το κιλό, το αμνοερίφιο, αυτή τη στιγμή, μπορούν να μας το αγοράσουν προς 3 ευρώ το κιλό, γιατί θα πουν ότι δεν πουλιούνται. Μια τέτοια δήλωση από τον υπουργό, βοηθά τους εμπόρους να τα πάρουν σχεδόν τζάμπα», τόνισε ο κ. Απόστολου.

Οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, όπως ανέφερε, ετοιμάζονται να στείλουν υπόμνημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση ζητώντας να ανακαλέσει την εγκύκλιο του κ. Γεωργιάδη.

«Αν πάει η τιμή στα 3-3,5 ευρώ το κιλό το αμνοερίφιο μιλάμε για καταστροφή», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έβαλε στους ΚΑΔ ούτε τους κτηνοτρόφους, ούτε τους αγρότες».

Ένας άλλος φόβος των κτηνοτρόφων είναι για το τι θα γίνει με την παραγωγή γάλακτος που παραδίδεται στα τυροκομεία και στις εταιρείες, σε περίπτωση που εμφανιστεί θετικό κρούσμα σε κορονοϊό.

«Αν εμφανιστεί κρούσμα σε υπάλληλο τυροκομείου που παραδίδουμε το γάλα ή σε κτηνοτρόφο, τότε κλείνει το τυροκομείο, δεν ξέρω για πόσες ημέρες και μετά θα πεταχτούν τα γάλατα. Σε τέτοια περίπτωση, μιλάμε για ταφόπλακα», είπε ο κ. Απόστολου.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
τιμές, πανδημία, κορονοϊός, κτηνοτρόφοι, Πάσχα, αμνοερίφια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK