ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 0 0
Βρείτε μας

Παρότι η καραντίνα στο χωριό Δαμασκηνιά έληξε, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, μιλώντας στο Sputnik, δήλωσε ότι οι κάτοικοι δεν βγήκαν ακόμα από τα σπίτια τους.

Τέλος η καραντίνα στο χωριό Δαμασκηνιά, αλλά οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί και να κάθονται στα σπίτια τους.

Η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δράγασια στην Κοζάνη ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου εξαιτίας του θανάτου από κορονοϊό ενός 90χρονου που είχε νοσηλευτεί στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αλλά και της νοσηλείας στο ίδιο νοσοκομείο 10 ακόμη κατοίκων της Δαμασκηνιάς, οι οποίοι επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Η καραντίνα είχε παραταθεί κατά μία επιπλέον εβδομάδα και έληξε σήμερα στις 6.00 το πρωί.

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος της Δαμασκηνιάς, Παύλος Τζάνας, δήλωσε ότι παρότι έληξε η καραντίνα, οι κάτοικοι του χωριού δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους.

«Έληξε η καραντίνα στην οποία ήμασταν, τώρα είμαστε στην καραντίνα που είναι όλη η χώρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζάνας και πρόσθεσε:

«Όχι, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας γιατί μάθαμε να μην βγαίνουμε. Πρέπει να καθίσουμε μέσα για να περάσει λίγος καιρός ακόμη».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Δαμασκηνιάς, οι κάτοικοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα καθώς ο «ανεφοδιασμός με τρόφιμα και φάρμακα γίνεται κανονικά από το Δήμο».

«Όλα είναι καλά. Απλά τώρα μπορούμε κι εμείς να πάμε και να τακτοποιήσουμε υποχρεώσεις σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες, να βγούμε δηλαδή από το χωριό και να πάμε στις κωμοπόλεις. Απλά δεν βγήκαμε ακόμα, την κρατάμε την καραντίνα» κατέληξε ο κ. Τζάνας.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
χωριό, Κοζάνη, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK