21:30 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
0 0 0
Βρείτε μας

Αυξημένη φροντίδα για δύο σημεία, τον οικισμό Αγίας Σοφίας όπου ζουν Ρομά και το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Δειγματοληψίες για κορονοϊό στον οικισμό Αγία Σοφία που ζουν Ρομά και το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, ζητά ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης. Οι υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα πραγματοποιούν διαρκώς απολυμάνσεις και στα δύο σημεία, ενώ έχει διανεμηθεί και υλικό ατομικής προστασίας.

Ο οικισμός Αγίας Σοφίας δημιουργήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτόν οι Ρομά που διαβιούσαν στις όχθες του Γαλλικού ποταμού.

Όπως αναφέρει στο Sputnik ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, οι δομές του οικισμού ήταν για περίπου 240 οικογένειες, όμως, σήμερα, εκεί ζουν περίπου 3.000 άτομα.

Οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στον οικισμό δεν είναι οι ιδανικές και ο κ. Ιωαννίδης, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών, προσπαθεί να βοηθήσει τους κατοίκους του, με όσα περισσότερα μέσα διαθέτει.

«Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Πραγματοποιούμε απολυμάνσεις. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα κάναμε τη δεύτερη απολύμανση, τους έχουμε χορηγήσει υλικά, όπως αντισηπτικά και μάσκες. Το θέμα είναι ότι ο οικισμός - και θέλω να το επισημάνω αυτό - είναι όχι απλά πλήρης, αλλά υπεράριθμος», είπε ο κ. Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες στον οικισμό δεν είναι καλές.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποιούν διαρκώς αποκομιδή των απορριμμάτων. Πρόσφατα, απομακρύνθηκε και τεράστια ποσότητα από μπάζα που είχαν συσσωρευθεί στον οικισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης:

«Έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης (σ.σ. μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό) το οποίο όμως, όπως φαίνεται, δεν το τηρούν».

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να γίνει δειγματοληψία σε κατοίκους του οικισμού από αρμόδια συνεργεία.

«Το έχω ζητήσει επανειλημμένα να μπουν τα αρμόδια συνεργεία και να κάνουν δειγματοληψία για να αισθάνονται και αυτοί που μένουν στον οικισμό ασφαλείς», είπε ο Δήμαρχος Δέλτα.

Δειγματοληψία, όμως, ο κ. Ιωαννίδης έχει ζητήσει και για τον πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», όπου ζουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Και εκεί μπαίνουμε και κάνουμε απολυμάνσεις. Το "Αναγνωστόπουλου" έχει δομές εργαζόμενων και ιατρικής παρακολούθησης, εκτιμώ, όμως, ότι είναι υπεράριθμοι οι φιλοξενούμενοι και θα πρέπει να υπάρχουν ιατρικά δελτία και για αυτούς που μπήκαν το τελευταίο διάστημα στη δομή "Αναγνωστόπουλου" με τις εισροές που έγιναν τον Μάρτιο. Ξέρω ότι οι εργαζόμενοι στη δομή τους ενημερώνουν για τον τρόπο προφύλαξής τους από τον κορονοϊό, αλλά έχω καταγράψει το γεγονός, ότι δεν έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τη λογική της ατομικής προφύλαξης που θα πρέπει να έχουν».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
Tags:
επιδημία, τεστ, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK