23:12 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Πύργος του Πειραιά θα «ζωντανέψει» έπειτα από 45 και πλέον χρόνια από την κατασκευή του, καθώς ολοκληρώθηκε ο απαιτούμενος προσυμβατικός έλεγχος και πλέον η πόλη μετρά αντίστροφα για την έναρξη  των εργασιών.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» στον Δήμο Πειραιά για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τις εργασίες για τη ριζική ανακαίνιση του Πύργου του Πειραιά, ενώ το κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. 

Σκοπός είναι να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο με γραφεία και καταστήματα.

Σημειώνεται ότι, ο Πύργος του Πειραιά αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ από τότε που κατασκευάστηκε. Ο Δήμος Πειραιά σχεδίασε και προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίησή του, που προέβλεπε την παραχώρησή του για 99 έτη, τη διαχείριση και εκμετάλλευσή του από επενδυτές.

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην Ένωση Εταιριών «CANTΕ HOLDINGS LTD - ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ».

«Το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά είναι 1.010.000 ευρώ με αναπροσαρμογή 2% ετησίως, το οποίο θα επιστραφεί στην πειραϊκή κοινωνία σε έργα καθημερινότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών και την αναβάθμιση της πόλης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Η αξιοποίηση του Πύργου προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων/ καταστημάτων και πρόθεση των επενδυτών έως σήμερα είναι να διαμορφωθεί το κτήριο ως εξής:

  • Α και Β Υπόγειο: Μηχανολογικοί χώροι και χώροι στάθμευσης
  • Ισόγειο: Χώρος ενημέρωσης και ανάδειξης τουριστικού προϊόντος του Πειραιά και καταστήματα
  • 1ος και 2ος όροφος: Καταστήματα
  • 3ος όροφος: Πολυχώρος Πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης
  • 4ος - 18ος όροφος: Γραφεία

Στους τελευταίους ορόφους, τον 19ο και τον 20ο θα λειτουργήσει εστιατόριο.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 33 μήνες για την ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με δημιουργία προστατευτικού κελύφους, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξη του Πύργου ως τοπόσημου.

Tags:
ανακαίνιση, δήμος, κτίριο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Πειραιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK