20:11 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοτικό ιατρείο στελεχωμένο με πνευμονολόγο προκειμένου να δέχεται και ύποπτα κρούσματα κορονοϊού δημιούργησε ο Δήμος Αριστοτέλη στη Χαλκιδική.

Ιατρείο για την COVID-19 δημιούργησε ο Δήμος Αριστοτέλη στη Χαλκιδική ως μέτρο προστασίας τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών που αναμένεται να καταφτάσουν στην περιοχή.

Το καλοκαίρι οι Δήμοι στον νομό Χαλκιδικής, στις χερσονήσους Κασσάνδρα και Σιθωνία μετατρέπονται σε πολύβουες πόλεις, τόσο εξαιτίας της άφιξης τουριστών όσο και εξαιτίας των Θεσσαλονικιών που διατηρούν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε στο Sputnik, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ότι οι μόνιμοι κάτοικοι στον Δήμο του είναι 19.000 άτομα, ενώ τη θερινή σεζόν με τους τουρίστες αγγίζουν τα 100.000 άτομα.

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε τον δήμαρχο να προβεί στην ίδρυση δημοτικού ιατρείου και, μάλιστα, στελεχωμένο με ειδική γιατρό πνευμονολόγο, προκειμένου να δέχεται και ύποπτα κρούσματα COVID-19.

«Ιδρύσαμε το πρώτο Δημοτικό Ιατρείο στον Δήμο Αριστοτέλη για ζητήματα λοιμώξεων του αναπνευστικού για να ενισχύσουμε το Κέντρο Υγείας της περιοχής, το οποίο θα δέχεται τέτοιες περιπτώσεις καθώς υπάρχει ιατρείο COVID. Έτσι, μπορεί να κάνει διαλογή και να μπορεί να παίρνει πιθανά κρούσματα κορονοϊού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιάνος προσθέτοντας ότι είναι «πρωτοποριακό καθώς δεν υπάρχει ιατρείο COVID σε άλλο Δήμο».

Το Δημοτικό Ιατρείο βρίσκεται στην Αρναία και ο χώρος είχε ενοικιαστεί, όπως ανέφερε ο κ. Βαλιάνος, το 2018 από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.

«Το ιατρείο έχει τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων για COVID, οργάνωσης προληπτικών εργαστηριακών ελέγχων, αλλά και παρακολούθησης της εξέλιξης υποκείμενων νοσημάτων που μπορούν να επιβαρύνουν περιστατικά κορονοϊού» ανέφερε ο κ. Βαλιάνος προσθέτοντας ότι στο ιατρείο είναι στελεχωμένο με την πνευμονολόγο, τρεις νοσηλεύτριες και βοηθητικό προσωπικό.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, ο Δήμος προσπαθεί να αποκτήσει δικό του ασθενοφόρο.

Τέλος, βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ προκειμένου «να εξασφαλίσει τη διαμονή εποχικού προσωπικού, ώστε το ΕΚΑΒ να δημιουργήσει έδρα στον Δήμο Αριστοτέλη».

Tags:
τουρίστες, COVID-19, ιατρείο, Χαλκιδική, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK