02:15 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης ανέφερε πως καμουφλαρισμένοι Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά λέμβου της τουρκικής αστυνομίας.

Στην καταγγελία ότι μια ομάδα 10-12 στρατιωτικών με παραλλαγή άνοιξε πυρ κατά σκάφους των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο, από την πλευρά των ελληνικών συνόρων, προχώρησε ο νομάρχης της Αδριανούπολης.
Οι στρατιώτες, σύμφωνα με τον ίδιο, άνοιξαν πυρ παρενόχλησης, δηλαδή πυροβόλησαν στον αέρα.

«Στις 17:30 την Πέμπτη, 04-06-2020, ενώ η αστυνομία περιπολούσε τον ποταμό Έβρο στην περιοχή Meriç, στο έδαφος του χωριού Rahmanca οι αστυνομικές Ειδικές Δυνάμεις μας, (εντόπισαν) μια σορό που ανήκει σε μετανάστη στις ρίζες δέντρου στα όρια του ποταμού στα σύνορα της χώρας μας. Ενώ φωτογραφίζαμε και τραβάγαμε βίντεο, μια ομάδα 10-12 στρατιωτικών καμουφλαρισμένων στρατιωτών άνοιξε πυρ παρενόχλησης κατά του σκάφους των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας μας, και η παρενόχληση τελείωσε αφού τα στελέχη μας πήραν αμέσως θέσεις και άνοιξαν μια προειδοποιητικά πυρά στον αέρα» ανέφερε ο νομάρχης.

Ένταση στον Έβρο

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρωτοξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να διέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη μαζική «εισβολή».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με δακρυγόνα, χημικά και προειδοποιητικές βολές.

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βοηθάει τους μετανάστες και τους εφοδιάζει με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας.

Tags:
Τουρκία, μετανάστες, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK