16:19 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ρασοφόρος παρουσιαζόταν ως πατήρ Γεώργιος εξ Ιεροσολύμων και αποσπούσε χρήματα ή τιμαλφή από πιστούς, πραγματοποιώντας δήθεν αγιασμούς ή εξορκισμούς.

Την ύπαρξη ενός ρασοφόρου, ο οποίος παρουσιαζόταν ως πατήρ Γεώργιος εξ Ιεροσολύμων, αποκάλυψε η Ιερά Μητρόπολη της Μεσσηνίας.

Ο ψευτοπαπάς ερχόταν σε επαφή με διάφορους πιστούς, από τους οποίους αποσπούσε χρήματα και τιμαλφή, πραγματοποιώντας δήθεν αγιασμούς ή εξορκισμούς.

«Με το πρόσχημα ότι είναι ψυχοσωτήρας, περιφέρεται στην πόλη της Καλαμάτας και της εκκλησιαστικής μας επαρχίας αυτοχαρακτηριζόμενος φωτισμένος και χαρισματούχος, τελεί Αγιασμούς και τάχα διαβάζει ασθενείς, ώστε τάχα να θεραπευθούν, εξαπατώντας τους πιστούς με διάφορες ψευδομαγγανείες, οργανώνοντας δήθεν πνευματικές συναντήσεις» κατήγγειλε η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Και πρόσθεσε: «Καθιστά τα σπίτια διαφόρων ευσεβών χριστιανών σε... εργαστήριο εξορκισμών, σε... βιομηχανία θαυμάτων, οραμάτων και δήθεν υπερφυσικών καταστάσεων, εκμεταλλευόμενος την απλότητα, αφέλεια και αγαθότητα αυτών».

Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες να μην εμπιστεύονται «κάθε απατεώνα και θεομπαίχτη ρασοφόρο, ο οποίος εν ονόματι του Ιησού Χριστού προσπαθεί να συγκινήσει με το ύφος του, την εξωτερική του εμφάνιση, την υποκριτική συμπεριφορά και τη δήθεν μαχητικότητά τους υπέρ της Ορθοδοξίας, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλεύεται ή και να επικαλείται την Ιεροσολυμιτική του καταγωγή και να ξεγελάει τους εύπιστους και απλούς ανθρώπους».

Tags:
ορθόδοξη εκκλησία, Εκκλησία, αγιασμός, απάτη, πιστοί, χρήματα, Ιεροσόλυμα, παπάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK