21:07 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε σε φούρνο στη Ρόδο μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε αλλά και την ανάγκη που έχει να βρει άμεσα δουλειά.

Η 46χρονη άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος από τη Ρόδο, μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε σε φούρνο, μίλησε για την κατάσταση που βιώνει το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στη «Δημοκρατική» είπε πως υπήρξαν κάποιες προτάσεις αλλά ακόμα παραμένει χωρίς δουλειά. 

«Δεν είχα κάποια πρόταση για άμεση πρόσληψη, για να πάω από σήμερα να δουλέψω. Περιμένω… Εγώ θέλω μια δουλειά, χειμώνα-καλοκαίρι για να μπορώ να στηρίξω τα παιδιά μου» τόνισε.

Παράλληλα, περιγράφει την κατάσταση που βιώνει το τελευταίο διάστημα καθώς δεν έχει χρήματα να ταΐσει τα δύο της παιδιά.

«Είχα ψωνίσει με τα τελευταία χρήματα που πήρα από το Α21 (επίδομα παιδιών), 168 ευρώ. Με αυτά πήρα φαγητό και απορρυπαντικά. Έτυχε να γνωρίσω κι έναν άνθρωπο στη λαϊκή, ο οποίος προφανώς κατάλαβε ότι δυσκολεύομαι και μου έδινε από αυτά που του περίσσευαν φρούτα και λαχανικά για τα παιδιά. Δεν έχει σημασία αν ήταν πρώτης ή τρίτης διαλογής… Για εμένα ήταν σημαντική προσφορά. Μου έλεγε “έλα να πάρεις ό,τι θέλεις” αλλά από ένα σημείο και μετά ντρεπόμουν. Και ο κρεοπώλης της γειτονιάς μου, μου έδωσε μια φορά δύο τσάντες με κρέας χωρίς να ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι μου. Τελευταία, μου τελείωσε και το λάδι… Περίμενα να πάρω αυτό το επίδομα των 533 ευρώ»

Μόνη βοήθεια που έχει είναι η γιαγιά των κοριτσιών η οποία παίρνει σύνταξη της πρόνοιας.

«Όταν λιποθύμησε το παιδί, δεν είχα χρήματα να του αγοράσω γάλα. Ήταν μια εβδομάδα χωρίς γάλα. Περίμενα το επίδομα των 533 ευρώ που θα μπει την Τετάρτη. Αν δεν λιποθυμούσε το παιδί μέσα στον φούρνο, δεν θα είχε δημοσιοποιηθεί η ιστορία. Θα περίμενα βουβή μέσα στο σπίτι μου να περάσουν οι ημέρες να πάρω το επίδομα» τόνισε.

Ερωτηθείσα για το πότε μπήκε τελευταία φορά μισθός στο πορτοφόλι της, η μητέρα απαντά από τον Σεπτέμβριο.

«Μου έχουν κόψει το ρεύμα άπειρες φορές… Έχω πεινάσει άπειρες φορές. Αλλά ξέρετε κάτι; Δεν είμαι η μόνη που της συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν πολλές οικογένειες στην ίδια κατάσταση. Εμένα έτυχε το παιδί μου να λιποθυμήσει και να δημοσιοποιηθεί το θέμα μέσω του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων το οποίο αγωνίζεται για να μην μείνουμε όλοι οι συνάδελφοι στο δρόμο», είπε.
Tags:
λιποθυμία, πείνα, δουλειά, μητέρα, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK