06:59 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Το άνοιγμα όλων των αεροδρομίων και των λιμανιών της χώρας την Τετάρτη αναμένεται να σημάνει την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Τι δείχνουν κατά τόπους τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Η Κρήτη περιμένει τους πρώτους τουρίστες την Τετάρτη. «Ένα 30% των ξενοδοχείων ανοίγει με πληρότητα 10%-20%» τονίζει στο Sputnik αναφορικά με την περιοχή του νομού Ηρακλείου ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης.

«Τηρούμε στάση αναμονής για τους τουρίστες. Αυτό εξηγείται και από το ότι υπάρχει ακόμα φόβος για το τι θα συναντήσουν. Σε δυο τρεις εβδομάδες όταν θα έχουν έρθει οι πρώτοι και θα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους ασφαλείς, θα αρχίσει να υπάρχει μια καλύτερη ροή τουριστών» εκτιμά, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, εξηγεί από ποια κράτη αναμένονται οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη.

«Περιμένουμε από 1η Ιουλίου τουρίστες από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ολλανδία. Από τις 4 Ιουλίου περιμένουμε κόσμο από Αυστρία, Ελβετία καθώς ανοίγουν και αυτές οι αγορές». 

Την ίδια στιγμή, εκφράζει την ανάγκη για να ξεκινήσουν σύντομα οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφέρει ότι όλα έχουν τηρηθεί κατά γράμμα από τους ξενοδόχους.

«Είμαστε έτοιμοι» σχολιάζει, ενώ εκφράζει την άποψη ότι η Κρήτη δεν έχει να περιμένει κάτι από τον εσωτερικό τουρισμό φέτος.

«Δεν μπορούμε να ποντάρουμε στον εσωτερικό τουρισμό φέτος. Παραδοσιακά η Κρήτη δουλεύει με ξένους τουρίστες» επισημαίνει. 

Ανοίγουν αεροδρόμια, λιμάνια και συνοριακά φυλάκια την 1η Ιουλίου

Το τελευταίο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού γίνεται την 1η Ιουλίου με το άνοιγμα λιμανιών, πτήσεων από τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού αλλά και των συνοριακών περασμάτων. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, εξαιρούνται οι εξής χώρες:

Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία.

Οι επιβάτες των πτήσεων προς την Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα «εντοπισμού επιβατών».

Θα πρέπει να συμπληρώνεται 48 ώρες πριν το check-in προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα, στην οποία θα παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησής τους, πού θα μένουν, πόσο χρόνο θα παραμείνουν στην Ελλάδα και άλλα στοιχεία.

Tags:
τουρισμός, ξενοδοχεία, Κρήτη, Ηράκλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK