14:09 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1945)
0 01
Βρείτε μας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε, το βράδυ της Δευτέρας (29/06), τη μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και την αυστηρή εφαρμογή πλαισίου μέτρων για επτά ημέρες.

Με ανακοίνωσή της, το βράδυ της Δευτέρας (29/06), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε τη μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και την αυστηρή εφαρμογή μέτρων για επτά ημέρες, στο πλαίσιο της προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση αναφέρει το εξής:

«Έπειτα από σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η -για επτά ημέρες- εφαρμογή πλαισίου μέτρων».

Μάλιστα, τα μέτρα εξειδικεύθηκαν και είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
  • Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 06:00 καθημερινά.
  • Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως οκτώ άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως, έως το απόγευμα της Δευτέρας (29/06), στη χώρα μας είχαν καταγραφεί συνολικά 3.390 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 191 θάνατοι εξαιτίας της νόσου COVID-19.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1945)
Tags:
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κορονοϊός, καραντίνα, Ξάνθη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK