17:54 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Στην Καβάλα καταγράφηκαν την Κυριακή 13 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 11 σχετίζονταν με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Στην αναβολή όλων των εκδηλώσεων, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών, που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός της εβδομάδας καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όσους πολίτες πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές, ανακοίνωσαν ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και Θόδωρος Μουριάδης, αντίστοιχα. 

Η λήψη των πιο αυστηρών μέτρων αποφασίστηκε έπειτα από τηλεδιάσκεψη και με τους υγειονομικούς φορείς με στόχο να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μπορεί «ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι μεγάλος αλλά δεν είναι και ανησυχητικός και πρέπει όλοι να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και οι επιχειρήσεις να ακολουθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, εκδηλώσεις που αναβάλλονται είναι το Φεστιβάλ Φιλίππων και του Cosmopolis, ενώ θα προσπαθήσει να αναβληθούν και οι συναυλίες που διοργανώνονται από ιδιώτες σε ανοιχτά θέατρα. 

Πλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές, καθώς μπορεί οι πωλητές και οι παραγωγοί να τηρούν τις αποστάσεις, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον κόσμο που πλησιάζει τους πάγκους για να ψωνίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται από την Τρίτη στην Καβάλα και θα διενεργεί δειγματοληπτικά τεστ στον γενικό πληθυσμό, ενώ εντός της ημέρας ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναμένεται να εκδώσει νέα ανακοίνωση, με την οποία θα συστήνει σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
φεστιβάλ, κορονοϊός, λαϊκές αγορές, λαϊκές, λαϊκή, Καβάλα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK