21:21 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η αντιδήμαρχος Ηρακλείου επισκεπτόμενη το Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, για την πραγματοποίηση αυτοψίας στον τάφο όπου προορίζεται να μεταφερθούν τα οστά τής Λιλής Ζωγράφου, διαπίστωσε ότι το παλιό μνήμα έχει βανδαλιστεί από αγνώστους.

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκε νωρίτερα σήμερα η αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη όταν επισκέφθηκε το Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, για την πραγματοποίηση αυτοψίας στον τάφο όπου προορίζεται να μεταφερθούν τα οστά τής Λιλής Ζωγράφου, διαπιστώνοντας ότι το παλιό μνήμα έχει βανδαλιστεί από αγνώστους.

«Είναι κάτι το εξωφρενικό! Πρόκειται για έλλειψη Παιδείας, Πολιτισμού και της στοιχειώδους ευαισθησίας που θα πρέπει να διέπει τον κάθε άνθρωπο.Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες... Η μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν και οι σχετικοί χώροι επιβάλλουν ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό. Ποιο ανθρώπινο μυαλό άραγε σκέφτηκε να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη; Τι νόημα έχει η καταστροφή ενός τάφου;» αναρωτήθηκε η κα Καναβάκη μιλώντας στο cretalive.gr.

Στο συμπέρασμα του βανδαλισμού κατέληξε τόσο ο τεχνίτης που βρισκόταν μαζί με την αντιδήμαρχο όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος, η οποία πρόσφατα είχε βρεθεί ξανά στο σημείο.

Σημειώνεται ότι η Λιλή Ζωγράφου ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας με μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική λογοτεχνία ενώ πέθανε το 1998. 

Tags:
Λιλή Ζωγράφου, Ηράκλειο, Κρήτη, βανδαλισμός, τάφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK