09:52 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 13
Βρείτε μας

Θετική στον κορονοϊό, η οποία γνώριζε ότι νοσεί, πήρε το καράβι της γραμμής Πειραιάς-Σαντορίνη όπου είχε προγραμματίσει διακοπές αλλά και αιμοκάθαρση, καθώς είναι νεφροπαθής. Παρενέβησαν οι Αρχές και δεν κατέβηκε από το πλοίο, αλλά επέστρεψε στην Αττική όπου και νοσηλεύεται πλέον.

Μία 24χρονη θετική στο κορονοϊό, η οποία γνώριζε ότι έχει μολυνθεί από τον ιό, ταξίδεψε από το λιμάνι του Πειραιά στη Σαντορίνη, όπου είχε προγραμματίσει διακοπές αλλά και αιμοκάθαρση – η νεαρή είναι νεφροπαθής.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ, η 24χρονη ενημερώθηκε την παρασμένη Παρασκευή ότι πρέπει να έχει αρνητικό τεστ για κορονοϊό για να μπορέσει να κλείσει ραντεβού για την αιμοκάθαρση. Έκανε το τεστ την Τρίτη και έμαθε ότι είναι θετική στον ιό. 

«Είχαμε αίτημα από μια νεφροπαθή ότι ήθελε να κλείσει για αιμοκάθαρση την Παρασκευή. Ενημερώθηκε ότι έπρεπε να έχει αρνητικό τεστ 48 ώρες πριν κι έτσι έκανε το τεστ την περασμένη Τρίτη» είπε ο δήμαρχος.

Παρ' όλ' αυτά, μπήκε στο καράβι για τη Σαντορίνη την Πέμπτη, ωστόσο δεν της επετράπη να κατέβει στο νησί, αλλά επέστρεψε πίσω στον Πειραιά.

Ο κ. Σιγάλας τόνισε πως διαφορετικά «η μόλυνση θα είχε ταξιδέψει μαζί με την 24χρονη ως τους 24 νεφροπαθείς στο νοσοκομείο του νησιού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο του νησιού ενημερώθηκε για την περίπτωση της 24χρονης από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Γιατροί επικοινώνησαν μαζί της τηλεφωνικά και εκείνη δεν έκρυψε ότι σε δύο ώρες θα έφτανε, αφού ήταν ήδη στο πλοίο. Το νοσοκομείο αναγκάστηκε να ενημερώσει το Λιμενικό.

Η νεαρή, η οποία είχε ξεκινήσει το ταξίδι της από τη Θεσσαλονίκη, παρελήφθη από ασθενοφόρο από το λιμάνι του Πειραιά και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Θεσσαλονίκη, Ιπποκράτειο νοσοκομείο, νοσοκομείο, Πειραιάς, Σαντορίνη, κρούσματα, κρούσμα, Λιμενικό Σώμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK