14:12 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Μία σπάνια «συνάντηση» είχε παρέα φίλων που έκανε βόλτα με σκάφος στον Μέζαπο της ανατολικής Μάνης καθώς την εμφάνισή της έκανε μία φάλαινα.

Τετ α τετ με μία φάλαινα φυσητήρα ήρθαν το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου οι επιβάτες του φουσκωτού «Fronto» και ενώ κινούνταν ανοικτά του Μέζαπου, μόλις λίγα μίλια από τον Γερολιμένα, στην ανατολική Μάνη.

Φάλαινα
© Φωτογραφία : messinialive.gr
Φάλαινα

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θηλαστικά του πλανήτη, μήκους περίπου 20 μέτρων, άρχισε τα παιχνίδια μπροστά στο σκάφος, όπως μεταδίδει το messinialive.gr. Η φάλαινα έκανε ελιγμούς, βουτιές και έναν χαρακτηριστικό θόρυβο που έκανε να φυσήξει το νερό. Οι ειδικοί λένε πως ήταν αρσενική αφού ήταν μόνη και είχε μεγάλο μέγεθος.

Φάλαινα
© Φωτογραφία : messinialive.gr
Φάλαινα

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών «κήτη» όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. και κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2.250 μ.

© Φωτογραφία : messinialive.gr
Φάλαινα

Οι φυσητήρες μοιάζουν με φάλαινες, αλλά έχουν δόντια (αντί μπαλένες), κι έτσι θεωρούνται συγγενικό είδος με τα δελφίνια. Προκειμένου να τραφούν με καλαμάρια, οι φυσητήρες καταδύονται σε βάθος 500-1.000 μ. για 25-60 λεπτά οι αρσενικοί και για 20-24 λεπτά οι θηλυκές, αν και οι βαθύτερες καταγεγραμμένες καταδύσεις πλησιάζουν τα 2.000 μ. και τις δύο ώρες.

Tags:
σκάφος, φάλαινα, Μάνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK