13:08 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Βάσεις 2020 (27)
0 0 0
Βρείτε μας

Στους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2020 είναι μητέρα και κόρη, ενώ όπως προέκυψε μετά την ανακοίνωση των βάσεων, οι δύο υποψήφιες πέρασαν στη σχολή της επιλογής τους.

Μητέρα και κόρη συγκαταλέγονται στους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2020.

Η Μαρία Σιαφάρα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ως απόφοιτη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης εισήλθε στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινων πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, ενώ η χαρά της ήταν διπλή καθώς η 18χρονη κόρη της Δώρα εισέρχεται στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. 

Η 41 ετών πολύτεκνη μητέρα -και πλέον φοιτήτρια- μίλησε στο ΑΜΠΕ για την προσπάθειά της.

«Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο ήταν ένας ανεκπλήρωτος πόθος της εφηβείας μου, καθώς το 1996 δεν κατάφερα να εισέλθω στο πανεπιστήμιο» λέει η Μαρία Σιαφάρα, επισημαίνοντας πως έκτοτε το θέμα «υποβιβάστηκε» ως προτεραιότητα στη ζωή της αφού έκανε οικογένεια και ασχολήθηκε με τη φροντίδα των παιδιών. Όπως τονίζει, την απόφασή της να ξεκινήσει εκ νέου το σχολείο και να δώσει στο τέλος εξετάσεις, τη στήριξαν με κάθε τρόπο τόσο τα παιδιά όσο και ο σύζυγός της, που εργάζεται ως οδηγός χειριστής στο ορυχείο της ΔΕΗ.

Η γυναίκα έπρεπε να μετακινείται καθημερινά από τη Λευκοπηγή Κοζάνης στον Δήμο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα, όπου εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας. 

«Καθημερινά έκανα 80 χλμ. τον χειμώνα με δύσκολες καιρικές συνθήκες, επέστρεφα στο σπίτι για δουλειές της καθημερινότητας και προετοιμασία φαγητού για την επόμενη μέρα καθώς και βοήθεια στα μικρότερα παιδιά, και το βράδυ πήγαινα στο σχολείο» αφηγείται η κα Σιαφάρα, σημειώνοντας, μάλιστα, πως αυτή ήταν «μια καθημερινή ημέρα χωρίς άλλα προβλήματα».

Από την πλευρά της, η 18χρονη Δώρα αναφέρει ότι η απόφαση της μητέρας της να ξαναπάει στο σχολείο και να συμμετάσχει στη συνέχεια στις πανελλήνιες εξετάσεις ήταν μια ενέργεια που έδωσε μια ξεχωριστή δύναμη στον καθέναν ξεχωριστά στην οικογένεια.

«Το λέγαμε, το συζητούσαμε με καμάρι και υπερηφάνεια με τους φίλους μας εντός και εκτός σχολείου. Ακόμη και τα μικρότερα αγόρια το ανέφεραν στους δάσκαλους τους στο δημοτικό σχολείο!» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Θέμα:
Βάσεις 2020 (27)
Tags:
Πανεπιστήμιο, Πανελλήνιες 2020, Πανελλήνιες, βάσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK