19:47 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ο 40χρονος Σομαλός είχε πάρει άσυλο και είχε αποχωρήσει από τη δομή της Μόριας για την Αθήνα προκειμένου να βρει δουλειά. Επέστρεψε στη Λέσβο και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ακόμα δύο κρούσματα κορονοϊού αποκάλυψαν τα τεστ που πραγματοποιούν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ ελέγχοντας πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια.

Οι έλεγχοι γίνονται σε άτομα που διαμένουν γύρω από τη σκηνή του 40χρονου Σομαλού ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός την Τετάρτη.

Ήδη έχουν βγει τα αποτελέσματα των πρώτων 500 δειγμάτων από τα συνολικά 2.000 που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με το «Νησί», οι δειγματοληψίες γίνονται στην υγειονομική μονάδα του ΚΥΤ της Μόριας που φτιάχτηκε πρόσφατα με δωρεά της Ολλανδικής Κυβέρνησης. Και το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο μετανάστευσης και Ασύλου θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο.

Με αφορμή τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης είχε δηλώσει ότι το κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη που θα ενισχύσει το αίσθημα υγειονομικής, και όχι μόνο, ασφάλειας τόσο των διαμενόντων όσο και των τοπικών κοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 40χρονος Σομαλός είχε πάρει άσυλο και είχε αποχωρήσει από τη δομή της Μόριας για την Αθήνα. Επέστρεψε στη Λέσβο και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ σε καραντίνα οι γιατροί της ΜΚΟ και οι νοσηλευτές, καθώς και οι μετανάστες που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Λέσβος, κορονοϊός, κρούσματα, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK