17:20 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 10
Βρείτε μας

Στον δρόμο κοιμούνται πρόσφυγες και μετανάστες, την Τετάρτη (09/09), στον δρόμο από τη Μόρια προς τη Μυτιλήνη, μετά την καταστροφή της δομής.

Δύσκολη είναι η πρώτη νύχτα μετά την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια, στη Λέσβο, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, την Τετάρτη (09/09), να στήνουν σκηνές ακόμα και στα πεζοδρόμια, στον οδικό άξονα που ενώνει τον τόπο που βρισκόταν η δομή με τη Μυτιλήνη. 

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του Sputnik, το πλοίο «Blue Star Chios», που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το επιβατηγό το οποίο θα φιλοξενήσει περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, θα φτάσει στο νησί, στις 06:00, την Πέμπτη (10/09).

Επίσης, στην περιοχή Λάρσος που βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ., σε παλιά ανενεργή εγκατάσταση, έχουν στηθεί σκηνές και μερίδα προσφύγων και μεταναστών έχουν μεταφερθεί εκεί.

Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν σκηνές στα πεζοδρόμια, 9 Σεπτεμβρίου 2020
© Sputnik /
Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν σκηνές στα πεζοδρόμια, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Παρ' όλα αυτά, στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κοιμούνται στον δρόμο και εντελώς απροφύλαχτα, την ίδια ώρα που η νέα απογευματινή φωτιά, την Τετάρτη (09/09), έβγαλε έξω από το ΚΥΤ ακόμα και αυτούς που είχαν απομείνει και προσπαθούσαν να διανυκτερεύσουν σε μη καμένες σκηνές.

Πώς ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη (09/09), πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

Ο Μηταράκης δήλωσε χαρακτηριστικά το εξής:

«Τα γεγονότα ξεκίνησαν από την επιβολή καραντίνας λόγω των 35 κρουσμάτων. Χάρη στην άμεση επέμβαση των Αρχών εκκενώθηκε η δομή και οι εστίες της πυρκαγιάς τέθηκαν υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί ούτε τραυματίας, ούτε θύματα, ούτε αγνοούμενοι. Πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία των κατοίκων και των αιτούντων άσυλο».

Αποστολή του Sputnik στη Λέσβο: Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το νησί μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK