13:25 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Φωτιά στη Μόρια (99)
0 30
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης και ο πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας μιλούν στο Sputnik για τα μπλόκα που έχουν στηθεί κοντά στο ΚΥΤ και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία του.

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί ξανά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, που κάηκε ολοσχερώς στη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, είναι τοπικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής. Το μήνυμα «Αυτό το ΚΥΤ πρέπει πλέον να εξαφανιστεί» διαμηνύουν από τα μπλόκα που έχουν στηθεί κοντά στον καταυλισμό της Μόριας, ο δήμαρχος Μυτιλήνης και ο πρόεδρος της κοινότητας που μίλησαν στο Sputnik.

«Το ΚΥΤ της Μόριας δυσφήμισε τη Λέσβο σε ολόκληρο τον κόσμο»

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν θα επιτρέψουν «τη νέα υπερδομή που πάει να κατασκευαστεί» ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε «εγκατάσταση πάνω από 12.000 μεταναστών σε μία κλειστή δομή μέσα στον αστικό ιστό της Μυτιλήνης».

Αναλυτικά η δήλωσή του στο Sputnik:

«Μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα εδώ στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει και η αγανάκτηση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή, αυτή η καταστροφή έχει ως αποτέλεσμα 12.000 μετανάστες να έχουν εγκατασταθεί επί της εθνικής οδού πάνω στην άσφαλτο, αναμεμειγμένοι με νοσούντες με COVID-19 με ό,τι εγκυμονεί αυτό για τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια τον συμπολιτών μου. Αυτό το ΚΥΤ θα πρέπει πλέον να εξαφανιστεί, είναι επιθυμία όλων, του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδος, είναι ένα ΚΥΤ που δυσφήμισε τη Λέσβο σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ένα ΚΥΤ που άφησε πληγές στις ψυχές, στα σώματα, αλλά στις περιουσίες των συμπολιτών μου και των εγκατεστημένων εδώ δίπλα στον οικισμό της Μόριας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε πλέον τη νέα υπερδομή που πάει να κατασκευαστεί εδώ και η οποία πλέον οδηγεί εγκατάσταση μεταναστών πάνω από 12.000 σε μία κλειστή δομή μέσα στον αστικό ιστό της Μυτιλήνης, μέσα στα σπίτια των ανθρώπων».

«Δεν περάσουν μηχανήματα ούτε θα στηθούν σκηνές»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαστρογιάννης, Πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας, επισήμανε ότι δεν θα επιτρέψουν να στηθούν ξανά σκηνές μέσα στη δομή και να παρακολουθήσουν μία συνέχεια των όσων γίνονταν μέχρι χθες.

«Είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε και να μην επιτρέψουμε να περάσουν μηχανήματα στο ήδη καμένο ΚΥΤ και στηθούν ξανά σκηνές και έχουμε μια επανάληψη των ίδιων φαινομένων. Έχουμε υποφέρει τα πάνδεινα τον τελευταίο καιρό με τις συνεχείς φωτιές, με τις κλοπές και λοιπά. Ας φροντίσει η εξουσία να βρει την κατάλληλη λύσ..»

Αποστολή του Sputnik στη Λέσβο. Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το νησί μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (99)
Tags:
Λέσβος, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK