17:28 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Συσσίτια ετοιμάζονται να διανεμηθούν στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν στήσει πρόχειρο, αυτοσχέδιο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ. Σε λίγη ώρα, και συγκεκριμένα στις 14:30, θα μοιραστεί φαγητό.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να ξημερώνουν στο Καρά Τεπέ της Λέσβου. Εκεί, έχει στηθεί ένας αυτοσχέδιος καταυλισμός από όσους έφυγαν από το ΚΥΤ της Μόριας που κάηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φωτιές που άναψαν την επομένη.

Στο Καρά Τεπέ επικρατούν για την ώρα τραγικές συνθήκες με ανθρώπους που προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο, έχοντας δημιουργήσει σε λίγες ώρες τέντες για σκιά και μικρά παραπήγματα για ύπνο και ξεκούραση. Ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις σε νερό, ενώ άθλιες είναι και οι συνθήκες υγιεινής αφού δεν υπάρχουν τουαλέτες.

Σε λίγη ώρα, θα μοιραστεί συσσίτιο, ενώ την ίδια στιγμή στήνονται οι σκηνές στο πεδίο βολής, σε σημείο κοντά στο Καρά Τεπέ, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά όσοι έχουν μείνει στον δρόμο. Πρόκειται για μία λύση που είναι αποδεκτή από τοπικούς φορείς και κατοίκους, όμως μόνον εφόσον αυτό διαρκέσει για λίγες ημέρες και μέχρι να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Η μετακίνησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει πιθανότατα αύριο.

Αποστολή του Sputnik στη Λέσβο: Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το νησί μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, Λέσβος, Καρά Τεπέ, συσσίτια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK