14:53 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Τι διεκδικούν;

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα καταστήματα εστίασης στον Έβρο στο πλαίσιο κινητοποίησης των εργαζομένων του κλάδου.

Τα καταστήματα έχουν «κατεβάσει ρολά» από τις 06:00 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για τις 11:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματιών μπροστά στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στο κέντρο της πόλης. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων, η κινητοποίηση πραγματοποιείται ώστε «να αναδείξουμε τα προβλήματα, το πόσο απαραίτητοι είμαστε, να διαμαρτυρηθούμε και ν' απαιτήσουμε...».

«Ο κλάδος της εστίασης είναι απαραίτητη δομή» για χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων και οικογένειες ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και για τις τοπικές κοινωνίες.

Το σωματείο διεκδικεί τα παρακάτω:

  • Κατάργηση ωραρίου, άμεσα.
  • Κατάργηση αναλογίας ένα άτομο ανά δύο τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και ένα άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους, με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες να είναι καθήμενοι.
  • Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της, με ανώτερο ποσό τις 20.000 ευρώ.
  • Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021.

Επίσης:

  • Έκπτωση 40% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, έως τον Μάιο του 2021.
  • Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021.
  • Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6%, στα αλκοολούχα ποτά στο 13%.
Tags:
συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μέτρα προστασίας, Μέτρα, καταστηματάρχες, κορονοϊός, εστίαση, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK