17:49 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (106)
0 20
Βρείτε μας

Η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες για αντιμετώπιση μίας ομάδας, η οποία διασπείρει ψευδείς ειδήσεις στους πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στη Μόρια για μαζική αποχώρησή τους από το νησί και τους καλούν να παραμείνουν στον δρόμο και να μην μπουν στη νέα δομή.

Μια ομάδα Αφγανών που επιβάλλεται σε «εκστρατεία» τρομοκράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, ενώ, παράλληλα, υπόσχονται και μαζική αποχώρηση από το νησί, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία

Τα εν λόγω άτομα, κατά των οποίων εκκρεμούν και απορριπτικές αποφάσεις σχετικές με αίτημα παροχής ασύλου, διαρρέουν πως οι πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας θα μπορέσουν να φύγουν από τη Λέσβο εάν παραμείνουν στην εθνική οδό. Προκρίνουν, μάλιστα, αυτή τη λύση ως τη μοναδική. 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την ίδια ώρα, επιχειρεί να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν στη νέα δομή, αναφέρει το ΑΠΕ. Τις τελευταίες μέρες ζουν στα κτήματα γύρω από την εθνική οδό, αλλά και σε αύλειους χώρους, ακόμα και σε ταράτσες επιχειρήσεων της περιοχής.

Ετοιμάζεται και θα διανεμηθεί ένα φυλλάδιο γραμμένο στη γλώσσα τους, με το οποίο θα ενημερώνονται πως ο μόνος τρόπος να φύγουν από το νησί είναι να μπουν στη νέα δομή, να ελεγχθούν ιατρικά και να ταυτοποιηθούν. Σε αυτήν την κατεύθυνση λειτουργεί και το ότι από το πρωί εξετάζονται αιτήσεις ασύλου μόνο όσων έχουν μπει στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ. Από το Σάββατο το απόγευμα έως και σήμερα έχουν μπει στον νέο καταυλισμό 550 άτομα. 

Να σημειωθεί πως όσοι μπαίνουν στη νέα δομή υποβάλλονται σε rapid test για τον κορονοϊό. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα.

 

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (106)
Tags:
Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Καρά Τεπέ, μετανάστες, πρόσφυγες, Λέσβος, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK