18:13 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 03
Βρείτε μας

Εθνοφύλακας από την Καλλονή της Λέσβου απολύθηκε από τη θέση του μετά τον σάλο που ξέσπασε ύστερα από ανάρτησή του στα social media κατά των προσφύγων και μεταναστών που μετακινούνταν στη νέα, προσωρινή, δομή στο Καρά Τεπέ.

Απομακρύνθηκε από τη θέση του, με απόφαση του υποστράτηγου διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, εθνοφύλακας από την Καλλονή της Λέσβου ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με ανάρτησή του στα social media αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινήθηκαν στη νέα δομή, στο πεδίο βολής. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο συγκεκριμένος άνδρας ανήρτησε μία φωτογραφία του από παλιότερη άσκηση βολής και ανέγραφε: «Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές... ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους». 

Η απόλυσή του, στην οποία αναφέρεται πως απομακρύνθηκε «ως μη δυνάμενος να επιστρέψει στην Εθνοφυλακή», είναι σύμφωνη με τον κανονισμό εθνοφυλακής για λόγους απείθειας ή ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρέδωσε το όπλο του, ενώ ζητήθηκε ποινική διερεύνηση της υπόθεσης από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σάλος με ανάρτηση εθνοφύλακα στη Λέσβο
© Φωτογραφία : stonisi.gr
Σάλος με ανάρτηση εθνοφύλακα στη Λέσβο

Η αντίδραση του ιδίου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr, ήταν να διαγράψει τον προσωπικό του λογαριασμό.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
φωτιά, μετανάστες, πρόσφυγες, Μυτιλήνη, Καρά Τεπέ, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK