09:42 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 60
Βρείτε μας

Πόντος και Καστελλόριζο θα ενωθούν απόψε με μια νοητή μουσική γραμμή, αφού δύο ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνες, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, θα τραγουδήσουν στο ακριτικό νησί, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα.

Να εμψυχώσουν τους Έλληνες στην ακριτική γωνιά της χώρας, επιθυμούν δύο αντιπροσωπευτικοί καλλιτέχνες του Πόντου που θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσική απόψε το βράδυ (14/9 στις 21:00).

Την τιμητική της θα έχει η ποντιακή λύρα καθώς τα δύο αδέρφια φιλοδοξούν με μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στο λιμάνι του Καστελλόριζου, να ενώσουν τους ακρίτες του νησιού με τους ακρίτες του Πόντου μέσω της μουσικής του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους ίδιους καλλιτέχνες που ξεκίνησαν από τη Βέροια και με ακαδημαϊκό υπόβαθρο έφτασαν σε πολλές γωνιές του πλανήτη, με όχημά τους το ποντιακό τραγούδι.

Μάλιστα, κέρδισαν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, όταν με τη μουσική και φωνητική συνοδεία τους, πάνω από 10.000 άτομα στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, χόρεψαν τον ποντιακό χορό Ομάλ.

«Βρισκόμαστε σήμερα στο Καστελλόριζο για να παίξουμε στο νησί με ακριτική ψυχή, αφιλοκερδώς και μόνο για τη σημαία που κυματίζει εδώ. Πρόκειται για μια πράξη στην οποία έχουμε ανάγκη να προβούμε. Η μουσική είναι μια τέχνη την οποία πρέπει να μοιράζεσαι με τον κόσμο, πέρα από όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό» αναφέρει μεταξύ άλλων στο Sputnik ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής εξηγεί πως αυτή η συναυλία που θα διεξαχθεί απόψε, θα μπορούσε να δώσει και μια απάντηση και στην τουρκική προκλητικότητα:

«Μόνο με όπλα ειρήνης απαντάμε και αυτά είναι η μουσική και ο πολιτισμός μας. Οι Έλληνες βρίσκονται εδώ μερικές χιλιάδες χρόνια. Οι γείτονές μας άλλαξαν κατά καιρούς. Άρα η δική μας συνταγή είναι η πιο πετυχημένη».

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming στη σελίδα τους «Ψυχή και Σώμα» στο Facebook.

Tags:
Καστελλόριζο, Καστελόριζο, Πόντος, πόντος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK