18:03 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (103)
0 0 0
Βρείτε μας

Στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ θα οδηγηθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν στους δρόμους μετά την καταστροφή της Μόριας.

Συνολικά 21 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που εξετάζονται προκειμένου στη συνέχεια να εισέλθουν στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ, στη Λέσβο. 

Μετά τον εντοπισμό τους, τα συγκεκριμένα άτομα τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί στη νέα δομή.

Σημειώνεται ότι, έως και το βράδυ της Δευτέρας, συνολικά 800 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Η νέα δομή ξεκίνησε να λειτουργεί το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ τα άτομα που βρέθηκαν στους δρόμους μετά τις φωτιές στη Μόρια φτάνουν περίπου τις 13.000.

«Κανείς εκτός Καρά Τεπέ»

Αναφερόμενος στη νέα δομή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα φύγει κανείς μετανάστης και πρόσφυγας από τη Λέσβο αν δεν περάσει από αυτή και δεν ακολουθήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησής του.

Τόνισε ότι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης αν θα μπουν ή όχι οι αιτούντες άσυλο στη δομή, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή γίνεται διανομή φυλλαδίων στη γλώσσα τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τους τελευταίους μήνες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο νησί έχουν μειωθεί από 23.000 σε 12.000.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (103)
Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, Μόρια, Λέσβος, Καρά Τεπέ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK