18:11 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν πρόλαβε να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και τρεις καταλήψεις σημειώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η αποσυμφόρηση των τάξεων. Την ίδια στιγμή, η ΕΛΜΕ Αχαΐας κάνει λόγο για ένα δύσκολο, γενικευμένο κλίμα στα πολυπληθή σχολεία της πόλης.

Οι τρεις πρώτες καταλήψεις ενάντια στον τρόπο με τον οποίο τα σχολεία λειτουργούν εν μέσω κορονοϊού, ξεκίνησαν από την Πάτρα και πιο συγκεκριμένα από το 2ο και το 12ο Λύκειο της πόλης, αλλά και το Λύκειο των Φαρρών (σ.σ. περιοχή έξω από την πόλη).

Στο 2ο Λύκειο οι μαθητές αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις τους, και ξεκίνησαν κατάληψη, κλειδώνοντας τους καθηγητές απ' έξω.

Η βασική διαμαρτυρία τους έγκειται στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ο εκπρόσωπος των μαθητών τόνισε ότι δεν είναι αρνητές της μάσκας, αλλά ζητούν ευνοϊκότερα μέτρα ιδίως για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα καθώς επίσης και να αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη.

«Η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές» τόνισε.

«Ακόμα και "27άρια" τμήματα έχει η Πάτρα»

Σχολιάζοντας στο Sputnik τις πρώτες αντιδράσεις και καταλήψεις o γραμματέας της ΕΛΜΕ Αχαϊας, Φώτης Βασιλακόπουλος, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με αρνητές της μάσκας από ιδεολογικής άποψης, αλλά με παιδιά και γονείς οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι με τα πολυπληθή τμήματα που παρατηρούνται στην πλειονότητα των σχολείων της Πάτρας.

«Από χθες, οι οικογένειες στην Πάτρα -όπως και σε όλη την Ελλάδα- βιώνουν τη νέα σχολική καθημερινότητα που είναι αδύνατο να λειτουργήσει σωστά εν μέσω κορονοϊού» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Σχεδόν όλα τα τμήματα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της περιοχής μας έχουν πάνω από 22 μαθητές και πολλά από αυτά είναι "25άρια", "26άρια" ακόμα και "27άρια". Οι μαθητές στις τάξεις πρέπει να αραιώσουν. Επίσης, οι μαθητές κι εδώ πήραν όλοι τις λάθος υπερμεγέθεις μάσκες. Υπάρχει λοιπόν εύλογα μια γενικευμένη ανησυχία στον νομό και ακόμα περισσότερο στην Πάτρα ως μεγάλη πόλη που είναι, για το πώς θα κυλήσει η σχολική χρονιά υπό τέτοιες συνθήκες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Tags:
καταλήψεις, γονείς, μαθητές, κατάληψη, Ελλάδα, μάσκα, μάσκες, Πάτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK