15:00 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (334)
0 02
Βρείτε μας

Το πρώτο κρούσμα ενός μαθητή γυμνασίου είναι γεγονός. Για τις εξελίξεις μιλάει στο Sputnik ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Δεύτερη ημέρα μαθημάτων στα σχολεία και σήμερα στον Πύργο εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού σε γυμνάσιο της πόλης. Το κρούσμα προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη από τον Δήμο, τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, ο μαθητής βρισκόταν για πολλές ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου η οικογένειά του έχει συγγενείς. Ο μαθητής επέστρεψε στον Πύργο από Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή, μια ημέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Ο πατέρας του παιδιού μάλιστα είναι υγειονομικός στο επάγγελμα και εργάζεται στο νοσοκομείο της (διπλανής) Αμαλιάδας. Τη Δευτέρα το πρωί ο μαθητής έκανε το τεστ και σήμερα βγήκε το θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του είναι αρνητικά στον κορονοϊό.

Το τμήμα του παιδιού δεν θα λειτουργήσει αρχής γενομένης από αύριο, αλλά θα λειτουργεί το υπόλοιπο σχολείο.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος, αυτή τη στιγμή η διαδικασία και το θεσμικό πλαίσιο της διαχείρισης ενός κρούσματος αλλάζει και, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αύριο θα βγει και ένα νέο ΦΕΚ.

Στο διά ταύτα, η απόφαση για τη διαχείριση του σχολείου σε περίπτωση κρούσματος θα γίνεται από τον Προϊστάμενο/Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας ή Μέσης Εκπαίδευσης σε κάθε περιοχή (στην προκειμένη στον νομό Ηλείας) σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας.

Άμεσες δράσεις και μέτρα προφύλαξης προωθεί ο δήμαρχος

Ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε πως η περιοχή του Πύργου είναι αυτή τη στιγμή «καθαρή» και το επιδημιολογικό φορτίο της πολύ χαμηλό, γι' αυτό και το σημερινό κρούσμα απαιτεί πολύ προσεκτική αντιμετώπιση.

«Το φαινόμενο είναι στην αρχή του και θέλει στενή παρατήρηση και προφύλαξη» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Αυτό που θα προτείνω εγώ από πλευράς μου είναι αραίωση των τάξεων και λειτουργία των σχολείων σε βάρδια πρωί-βράδυ. Επίσης θεωρώ σημαντικό να μπει ένα ειδικό προστατευτικό πλαστικό πλεξιγκλάς μπροστά από κάθε θρανίο για να θωρακιστούν καλύτερα οι μαθητές. Το κόστος θα είναι μεγάλο, μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100.000 ευρώ, αλλά το θεωρώ σημαντικό να γίνει. Σκεφτείτε ότι στον Πύργο λειτουργούν οκτώ Γυμνάσια-Λύκεια και άλλα πέντε στα γύρω κεφαλοχώρια. Τα δε Δημοτικά φτάνουν τα 30.

Είμαστε ένα μεγάλο αστικό κέντρο με 30.000 κατοίκους και έτσι τα τμήματα στα σχολεία μας είναι πολυπληθή - πολλά από αυτά με περισσότερους από 22 μαθητές ανά τάξη.

Όσο για τον θετικό στον κορονοϊό μαθητή, αυτή τη στιγμή αναμένουμε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει άμεσα η απαραίτητη ιχνηλάτηση».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (334)
Tags:
Πύργος, μαθητής, σχολείο, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK