06:13 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις τελευταίες δύο ημέρες εκδηλώθηκαν 15 δασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια του Έβρου, με επίκεντρο τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου και Ορεστιάδας.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., θα διερευνήσει τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το τελευταίο 48ωρο, εκδηλώθηκαν 15 δασικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Έβρου, στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου και Ορεστιάδας και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών, ο αριθμός ενάρξεων είναι πρωτόγνωρος σε σχέση με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια πρόκλησής τους» δήλωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik μίλησε με τοπικούς άρχοντες και φορείς σε Σάμο και Αλεξανδρούπολη και μεταφέρει την άποψή τους για τα γεγονότα.

Tags:
έρευνα, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εμπρησμός, Έβρος, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK