19:48 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (103)
0 0 0
Βρείτε μας

Επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, που παραμένουν στο δρόμο μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, στον προσωρινό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών ασφαλείας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον πρόχειρο καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Στην επιχείρηση, σύμφωνα με την αστυνομία, μετέχουν -μεταξύ άλλων- περί τις 70 γυναίκες αστυνομικοί. Έφθασαν χθες, Τετάρτη, από μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ για τη διαχείριση του προβλήματος.

Η αποστολή τους είναι η προσέγγιση, κυρίως γυναικών και παιδιών, προκειμένου να τους πείσουν να εγκατασταθούν στο νέο καταυλισμό.

Πηγές του αρμόδιου υπουργείου αναφέρουν πως η κίνηση κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαδικασίες για μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών από το νησί αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ευάλωτων ομάδων, που παραμένουν στο δρόμο.

Πώς εξελίσσεται η επιχείρηση

Η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν μεταφερθεί ήδη στο Καρά Τεπέ 450 άτομα.

Τα 250 εξ αυτών έχουν ήδη εισέλθει στη δομή καθώς υποβλήθηκαν, ήδη, στο rapid test για τον κορονοϊό, ενώ οι υπόλοιποι αναμένουν να εξεταστούν.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (103)
Tags:
Καρά Τεπέ, μετανάστες, πρόσφυγες, φωτιά, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK