06:16 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1075)
0 30
Βρείτε μας

Ο ιερέας στο Ρέθυμνο είχε συλληφθεί έπειτα από «φλογερό» κήρυγμα σε μαθητές κατά της χρήσης μάσκας, θέση που επιχείρησε να διατηρήσει και στο δικαστήριο.

Χωρίς μάσκα μπήκε στα δικαστήρια ο ιερέας από το Ρέθυμνο που συνελήφθη καθώς προέτρεπε σε υψηλούς τόνους τους μαθητές, εν μέσω διαμαρτυριών των γονέων, να μη φορούν μάσκα.

Η Εισαγγελέας του ζήτησε να τη φορέσει, ωστόσο, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, εκείνος αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα η Εισαγγελέας να του ξεκαθαρίσει ότι θα κατηγορηθεί για απείθεια και θα του επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ. H πρόεδρος διέκοψε τη δίκη μέχρι να συνετιστεί ο κατηγορούμενος και να συμμορφωθεί με τη χρήση μάσκας, προειδοποιώντας τον ότι θα κατηγορηθεί και για ανυπακοή προς το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας είχε συλληφθεί και είχε τριήμερη αναβολή προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων.

Η υπόθεσή του είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς στον αγιασμό σε νηπιαγωγείο δεν δίστασε να μιλήσει με αγένεια στους γονείς που διαμαρτύρονταν για το «κήρυγμα» στου μικρούς μαθητές. Ο ιερέας, μάλιστα, πέρασε ένα βράδυ στο κρατητήριο.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1075)
Tags:
δικαστήριο, σχολείο, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκα, Ρέθυμνο, ιερέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK