01:34 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (898)
0 01
Βρείτε μας

Οι κινηματογράφοι στον Νομό Αττικής είναι «θύματα» της πανδημίας της νόσου COVID-19 βάσει των νέων μέτρων προστασίας που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα (21/09).

Η λειτουργία των κινηματογράφων 12μηνης διάρκειας επηρεάζεται από τα νέα μέτρα προστασίας που τίθενται σε ισχύ, στον Νομό Αττικής, από τη Δευτέρα (21/09) και έως και τις 4 Οκτωβρίου με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσoυ COVID-19

Τι ισχύει για τα σινεμά

Πλέγμα αυστηρών μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19 τίθεται σε ισχύ στον Νομό Αττικής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό και επιστημονικό σχεδιασμό που ανακοινώθηκε, την Παρασκευή (18/09), από τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ως εκ τούτου, αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, καθώς και η προβολή ταινιών στους κλειστούς κινηματογράφους.

Όσον αφορά στους καλοκαιρινούς κινηματογράφους, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «οι κινηματογραφικές προβολές σε θερινά σινεμά και η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς χώρους με πληρότητα όχι μεγαλύτερη από 75%».

Τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας για την Αττική

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα (21/09) και για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και η προβολή ταινιών στους κλειστούς κινηματογράφους.

Ακόμα, σε ό,τι αφορά στις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, το όριο ατόμων περιορίζεται σε εννέα, ενώ εξαιρούνται οι χώροι όπου ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική σε ποσοστό 40% στην Αττική για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά στις δουλειές γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

Ως προς τον εργασιακό τομέα, έχουν αποφασιστεί τα εξής:

  • Μετακινήσεις από και προς την εργασία για τον δημόσιο τομέα σε τρία «κύματα», στις επτά, στις οκτώ και στις εννέα το πρωί.
  • Σε τέσσερα «κύματα» η προσέλευση και αποχώρηση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.
  • Σαρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μετρά στους χώρους εργασίας, όπως είναι η χρήση μάσκας. 
  • Rapid tests σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα ΜΜΜ και τα νοσοκομεία.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (898)
Tags:
μέτρα προστασίας, κορονοϊός, πανδημία, Αττική, κινηματογράφος, σινεμά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK