21:01 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Τοπικές Ειδήσεις

Παγκράτι: Μεταμεσονύχτια εκκένωση της πλατείας Βαρνάβα και πρόστιμα

Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (953)
0 410
Βρείτε μας
  • Αστυνομικοί εκκενώνουν την Πλατεία Βαρνάβα, 23 Σεπτεμβρίου 2020
  • Κόσμος συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Βαρνάβα και επενέβη η Αστυνομία, 23 Σεπτεμβρίου 2020
  • Αστυνομικοί διαλύουν συγκεντρωμένο πλήθος στην Πλατεία Βαρνάβα, 23 Σεπτεμβρίου 2020
  • Περιπολικά αναπαρήγαγαν ηχητικό σήμα με τις οδηγίες για την προστασία από τη νόσο COVID-19 στην Πλατεία Βαρνάβα, 23 Σεπτεμβρίου 2020
  • Έως τις 4 Οκτωβρίου 2020 απαγορεύεται η συνάθροιση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους πάνω από εννέα άτομα στην Αττική
  • Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επεξεργαστεί σχέδιο για τον μη συνωστισμό σε πάρκα και πλατείες στον Νομό Αττικής
  • Το πρόστιμο σε όσους παραβαίνουν τα περιοριστικά μέτρα φτάνει τα 150 ευρώ
© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
Αστυνομικοί εκκενώνουν την Πλατεία Βαρνάβα, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Βαρνάβα και, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (23/09), αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν εν μέσω περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στον Νομό Αττικής για τη νόσο COVID-19.

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας πήγαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (23/09), στην Πλατεία Βαρνάβα, και προέβησαν σε εκκένωσή της υπό το πρίσμα των περιοριστικών μέτρων που είναι σε ισχύ στον Νομό Αττικής για την πανδημία της νόσου COVID-19

Συγκεκριμένα, περιπολικά αναπαρήγαγαν το ηχητικό σήμα με τις οδηγίες και αστυνομικοί έδιωξαν εκείνους που βρίσκονταν επί της πλατείας, αλλά σε όσους παρέμειναν, βεβαιώθηκε πρόστιμο 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, από τη Δευτέρα (21/09) έως και τις 4 Οκτωβρίου, απαγορεύεται η συνάθροιση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους πάνω από εννέα άτομα.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για lockdown σε πάρκα και πλατείες

Στο μεταξύ, στην κατάρτιση σχεδίου για ιδιότυπο lockdown σε πλατείες έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία ως έσχατη λύση για την αποφυγή συνωστισμών και περαιτέρω διασποράς της νόσου COVID-19. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα (21/09), σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με αντικείμενο την εφαρμογή των νέων οδηγιών συνάθροισης έως εννέα ατόμων.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι «κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ομάδες έκτακτου «απο-συγχρωτισμού» που θα περιλαμβάνουν αστυνομικούς, οι οποίοι θα σπεύδουν εγκαίρως σε σημεία με πολλούς συγκεντρωμένους ανθρώπους και θα κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (953)
Tags:
Αττική, πρόστιμα, Ελληνική Αστυνομία, εκκένωση, κορονοϊός, πανδημία, Πλατεία Βαρνάβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ