07:25 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1076)
0 02
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την καταγγελία, ζητήθηκαν από τους διευθυντές σχολείων υπό κατάληψη να δώσουν ονόματα μαθητών που τις υποκινούσαν.

Στην Ασφάλεια Ξάνθης, με εντολή εισαγγελέα, κλήθηκαν διευθυντές και διευθύντριες σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, ενώ, όπως αναφέρει, ζητήθηκαν και ονόματα μαθητών-μαθητριών που υποκίνησαν την αντίδραση. 

«Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να λύνονται εντός των σχολικών τειχών με παιδαγωγικούς τρόπους και όχι με την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας. Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αποφόρτιση των συνθηκών, που αποτελεί ζητούμενο, αλλά τορπιλίζουν μια ήδη τεταμένη κατάσταση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης. 

Στη συνέχεια καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του στη διαμόρφωση πραγματικών όρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, που, όπως επισημαίνεται, είναι και το κύριο αίτημα των μαθητών.

Η ΕΛΜΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Ας μας αφήσουν οι δικαστικές αρχές ήσυχες/ους να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιδαγωγικά θέματα που προκύπτουν στη σχολική ζωή, όπως κάναμε πάντα».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1076)
Tags:
κορονοϊός, εισαγγελέας, κατάληψη, Ξάνθη, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK