06:19 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ζημία της τάξης άνω των 150.000 ευρώ είχε προκαλέσει στο Δημόσιο ένας 56χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί γιατί εισέπραττε 9 χρόνια τη σύνταξη του πεθαμένου πατέρα του.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα ένας 56χρονος ο οποίος εισέπραττε, για εννέα χρόνια, τη σύνταξη του πατέρα του που είχε πεθάνει. 

Πριν από τρία χρόνια ο άνδρας είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί 10ετής κάθειρξη, ωστόσο η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό αναφέρει η Ροδιακή.

Ο 56χρονος προκάλεσε ζημία της τάξης άνω των 150.000 ευρώ στο δημόσιο.

Πώς έδρασε

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό τράπεζας που διατηρούσε ο πατέρας του και στον οποίο κατατίθονταν η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που έπαιρνε.

Ο πατέρας του πέθανε το 2002 ωστόσο ο 56χρονος δεν δήλωσε τον θάνατο στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και η σύνταξη συνέχιζε να πληρώνεται κανονικά έως και τον Οκτωβρίου του 2011.

Ο 56χρονος κατηγορείται εισέπραξε παράνομα το συνολικό ποσό των 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Πλέον καλείται να καταβάλει το ποσό των 209.564 ευρώ, καθώς, όπως ορίζει ο νόμος, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται εντόκως σε ποσοστό 5%.

Tags:
σύνταξη, Συντάξεις, δικαστήριο, δίκη, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK