03:04 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Καθησυχαστιστικός όσον αφορά στον «χορό» των Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκιδικής εμφανίστηκε - σε δηλώσεις του στο Sputnik - ο Ευθύμιος Λέκκας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, σε δηλώσεις του στο Sputnik, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Χαλκιδικής.  

Ο κ. Λέκκας, μετά και τη νέα δόνηση των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή, σημείωσε πως πρόκειται, πιθανότατα, για μετασεισμό της δόνησης των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

«Από τις 02.00 και μετά έχει κάνει αρκετούς σεισμούς σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας, ενώ τόνισε πως οι επιστήμονες δεν ανησυχούν για το φαινόμενο.

«Δεν έχουμε ανησυχία, αλλά το παρακολουθούμε στενά».

Τέλος και όσον αφορά στο ποιο ρήγμα δίνει αυτούς του σεισμούς είπε: «Το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα παρακλάδι του ρήματος της Ανατολίας, νότια της Χαλκιδικής. Είναι ένα σημείο με υψηλή σεισμικότητα».

Να υπενθυμιστεί πως ο «χορός των Ρίχτερ» στην περιοχή ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου με έναν σεισμό της τάξης των 4,4 Ρίχτερ, συνεχίστηκε με την ισχυρή δόνηση τα ξημερώματα και σήμερα, Κυριακή, το μεσημέρι είχαμε τον σεισμό των 4,2 βαθμών.

Tags:
Χαλκιδική, Ευθύμης Λέκκας, σεισμός τώρα, σεισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK