07:17 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1063)
0 01
Βρείτε μας

Συνολικά 427 άτομα που απασχολούνται στον τομέα παραγωγής της κονσερβοποιίας «Κρόνος» στην Πέλλα έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό.

Δύο άτομα από την Έδεσσα που εργάζονται στον τομέα παραγωγής της κονσερβοποιίας «Κρόνος» και πήγαν αυτοβούλως στις 28/9 να εξεταστούν, ήταν η αφορμή για να υποβληθούν σε τεστ συνολικά 427 άτομα που απασχολούνται στον ίδιο τομέα.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νομική εκπρόσωπος της βιομηχανίας, Ηλιάνα Μέγα.

Η ίδια εξήγησε πως όλοι οι εργαζόμενοι θερμομετριούνταν στη στάση πριν την είσοδό τους στα λεωφορεία και περνούσαν από θερμοκάμερα πριν μπουν στους χώρους του εργοστασίου.

«Η κονσερβοποιία είχε φροντίσει να απολυμαίνονται μέχρι και τα παπούτσια των εργαζομένων, πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους» συμπλήρωσε.

Οι θετικοί είναι όλοι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με την κονσερβοποιία, που υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι σε κάθε στάδιο των ενεργειών, ευρημάτων και θεμάτων που αντιμετώπισε είχε γραπτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την εξέλιξη διασποράς του κορονοϊού στον νομό Πέλλας η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, Θεανώ Ζουρνατζίδου, λέγοντας «εδώ και καιρό ζητούσαμε με επιστολές μας προς την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, αλλά δεν εισακουστήκαμε».

Η κονσερβοποιία εδρεύει στο Μαυροβούνι Σκύδρας νομού Πέλλας και οι εξαγωγές που πραγματοποιεί σε περισσότερες από 80 χώρες αντιστοιχούν σχεδόν στο σύνολο του τζίρου της.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1063)
Tags:
έλεγχος, ΕΟΔΥ, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, κορονοϊός, τεστ, Πέλλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK