14:46 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι καταγγελίες για τη δράση του γυναικολόγου στη Ρόδο που φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ασθενείς την ώρα εξέτασης στο ιατρείο του αυξάνονται, με τελευταία μαρτυρία μιας εγκύου.

Νέα καταγγελία για τη δράση του γυναικολόγου στη Ρόδο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Τελευταία μαρτυρία είναι εκείνη μιας 33χρονης γυναίκας από το νησί της Ρόδου που κατηγορεί με μήνυσή της τον γιατρό για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, όταν ήταν 28 χρόνων το 2015 και έγκυος στο δεύτερο παιδί της, επισκέφτηκε τον γιατρό για να την εξετάσει. Εκείνος σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου, μεταξύ άλλων ερωτήσεων σχετικά με την εγκυμοσύνη της, την ρώτησε εάν είναι παντρεμένη.

Τότε η γυναίκα άρχισε να του μιλά για τη ζωή της, λέγοντας πως είχε χωρίσει πριν δύο μήνες, πως έχει άλλο ένα παιδί και πως περνάει δύσκολα οικονομικά.

Όταν τον Δεκέμβριο ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος, μετέβη στο γραφείο του γυναικολόγου. Όταν ξάπλωσε στο εξεταστικό κρεβάτι, γυμνή από τη μέση και κάτω, σύμφωνα με την καταγγελία, ο καταγγελλόμενος της ζήτησε «να ανοίξει τα πόδια καλά» για να της κάνει κολπικό υπέρηχο. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός άρχισε να κινεί περίεργα το μηχάνημα. Η γυναίκα καταγγέλλει επίσης ότι τοποθέτησε το γόνατό του ανάμεσα στα πόδια της και ένιωσε να την ακουμπά το γεννητικό του όργανο.

Η γυναίκα καταγγέλλει πως η ίδια δεν είχε την ικανότητα να διαφύγει και φοβόταν ότι οποιαδήποτε κίνησή της θα μπορούσε να κάνει κακό στο μωρό της.

Όπως συνεχίζει η καταγγέλλουσα, μετά πήγαν στο γραφείο του και έπειτα από σύντομο διάλογο, ο γιατρός την αγκάλιασε και έπιασε τα οπίσθιά της, ενώ τη φίλησε στον λαιμό. Τότε, όπως υποστηρίζει η 33χρονη, η ίδια αντέδρασε, τον απώθησε και τον είπε «ανώμαλο» και έφυγε τρέχοντας με δάκρυα, ενώ ενημέρωσε και τη μητέρα της.

Εντέλει, πήγε στον γιατρό που γέννησε το πρώτο της παιδί, του εξήγησε τι έγινε με τον μηνυόμενο, και ο γιατρός την ανέλαβε, έχοντας επίγνωση για τα οικονομικά προβλήματά της.

Έπειτα από λίγο καιρό, όπως καταγγέλλει η ίδια, έμαθε κι άλλες περιπτώσεις παρενόχλησης από τον γυναικολόγο του νησιού, όπως κι ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι γυναίκες τον επισκέπτονται πάντα με την παρουσία των συζύγων τους.

Tags:
βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, παρενόχληση, καταγγελίες, καταγγελία, εγκυμοσύνη, έγκυος, γυναίκες, γυναίκα, γυναικολόγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK