11:28 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Λέσβου ευθύνεται για τα προβλήματα που καταγράφηκαν στο προσωρινό ΚΥΤ, στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αποδίδουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα στα «ακραία καιρικά φαινόμενα (που) έπληξαν σήμερα τη Λέσβο και το προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Καρά Τεπέ».

Όπως αναφέρουν έπεσε δυνατή και παρατεταμένη για πολλές ώρες βροχόπτωση μαζί με ισχυρούς ανέμους, ενώ τα ζητήματα έχουν ήδη «ξεκινήσει και αντιμετωπίζονται. Ενώ τα έργα διαχείμασης βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «ζητήθηκε η άμεση βοήθεια του Ελληνικού Στρατού για τη διοχέτευση υδάτων όσο και για την άντλησή τους με κατάλληλα μηχανήματα και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση της δομής από τα εξωτερικά όμβρια ύδατα, ανοίχτηκαν απορροές όμβριων υδάτων, έγιναν επιχωματώσεις, τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια, μπροστά από τις σκηνές μεγάλης χωρητικότητας (rubhalls), ανοίχτηκαν χαντάκια και αποστραγγίστηκαν λιμνάζοντα ύδατα. Αύριο το πρωί δε, θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στον δρόμο πέριξ της δομής για την προστασία από ορμητικά νερά».

Όπως τονίζεται, «αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που συντονίζει στο πεδίο η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν μετά από λίγες ώρες τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται».

Tags:
ΚΥΤ Μόριας, Λέσβος, πρόσφυγες, Καρά Τεπέ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK