05:43 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1034)
0 01
Βρείτε μας

Σε τοπικό lockdown έχει μπει η Κοζάνη, μετά την «έκρηξη» των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν βάλει την περιοχή σε επίπεδο κινδύνου 4.

«Ξέφυγαν κάποια πράματα, δεν μπορώ να εξηγήσω επακριβώς» σχολιάζει ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, αναφερόμενος στο τοπικό lockdown που έχει επιβληθεί στην περιοχή λόγω αυξημένου ιικού φορτίου.

Σε συνέντευξή του στο MEGA, ο κ. Μαλούτας σημείωσε πως, εάν και η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων είχε προκαλέσει ιδιαίτερα ανησυχία και γίνονταν συσκέψεις για να βρεθούν λύσεις, η τελική απόφαση προκάλεσε έκπληξη. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλο μέρος των κρουσμάτων αφορά άτομα νεαρής ηλικίας.

«Η μέρα ξημερώνει με σκληρά μέτρα» είπε και αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα όσα ορίζονται: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου, επισκέψεις στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο με ραντεβού.

«Επιστρέφουμε σε μέρες άνοιξης, Απριλίου» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην περίοδο που είχε επιβληθεί στη χώρα γενικό lockdown.  

Προβληματισμός για τη λειτουργία των σχολείων

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Κοζάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά παρά το ότι η περιοχή είναι σε επίπεδο κινδύνου 4. 

Προχθές δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση στο ΦΕΚ που αναφέρει πως στο επίπεδο 4 τα σχολεία λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ή εκ περιτροπής, σημείωσε. Επεσήμανε, όμως, πως στις ανακοινώσεις που έγιναν χθες γίνεται λόγος για κανονική λειτουργία, με μάσκα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο σε γονείς όσο και εκπαιδευτικούς, είπε, ολοκληρώνοντας.

 

Να σημειωθεί πως πλην των προαναφερθέντων μέτρων, έχει αποφασιστεί ακόμη η απαγόρευση των συναθροίσεων, η αναστολή λειτουργίας σε δικαστήρια, εισαγγελίες, υποθηκοφυλακεία, αρχαιολογικούς χώρους, συναυλίες, κινηματογράφους, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια. 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1034)
Tags:
lockdown, σχολεία, σχολείο, Κοζάνη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK