13:26 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (906)
0 01
Βρείτε μας

Τους λόγους που η Κοζάνη τέθηκε σε επίπεδο συναγερμού 4 οδηγώντας την περιοχή σε αυστηρό lockdown εξηγεί στο Sputnik, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Το πρώτο τοπικό μεγάλου βαθμού lockdown έχει επιβληθεί ήδη στην Κοζάνη η οποία απο χτες μπήκε σε επίπεδο συναγερμού 4, δηλαδή του αυξημένου κινδύνου για τον κορονοϊό.

Σήμερα στην Κοζάνη εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, είναι κλειστά τα καταστήματα εκτός από τις υπηρεσίες take away κ.ά. ενώ επίσης απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός της Περιφερειακής Ενότητας.

Πώς όμως η Κοζάνη που παρότι είχαν ληφθεί μια σειρά μέτρων, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μπήκε σε τόσο αυστηρό lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων που προτείνουν τα μέτρα αντιμετώπισης, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τόνισε ότι «στην Κοζάνη η αλήθεια είναι ότι είναι πρωταγωνιστές, είναι μπροστάρηδες σε όλα τα κύματα κορονοϊού στη χώρα».

«Είναι σαφές το τι έγινε στην Κοζάνη. Δεν έχουμε καμία απορία. Είχαμε ένα άτομο που είχε συμπτώματα και πήγαινε στη δουλειά του χωρίς να αναφέρει πουθενά τα συμπτώματα. Αποφάσισε να κάνει τον γιατρό στον εαυτό του και δεν πήγε στον γιατρό γιατί είχε όσφρηση, οπότε είπε μόνος του ότι δεν έχει κορονοϊό. Επίσης, είχαμε κρούσματα σε διάφορους χώρους, δηλαδή σε υπηρεσίες, μαγαζιά, σε σχολεία τα οποία κρούσματα δεν ήταν σε παιδιά αλλά σε δασκάλους και καθηγητές. Αυτά αυτομάτως δημιούργησαν αυτή την κατάσταση σήμερα στην Κοζάνη όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις, ένα κρούσμα μπορεί να το βρεις μπροστά σου» δήλωσε στο Sputnik ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τόνισε ότι στην Κοζάνη «υπάρχουν και οι αριθμοί και η διασπορά» και για τον λόγο αυτό παρθήκαν τα νέα αυστηρά μέτρα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς για το εάν η χώρα συνεχίσει να καταγράφει κρούσματα μπορεί να πάει σε μέτρα τύπου Παρισιού, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, είπε ότι «προφανώς μπορεί να παρθεί ένα τέτοιο μέτρο».

«Προφανώς θα μπορούσαν να ληφθούν και ακόμα πιο σκληρά μέτρα όπως ελήφθησαν την Άνοιξη. Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. Δηλαδή άμα καλπάζει ο ιός και δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους ανθρώπους θα σκεφτόμαστε μην τυχόν το ένα ή το άλλο; Γιατί από τη στιγμή που γεμίζουν οι εντατικές μετά αρχίζουμε να μετράμε θύματα. Ήδη στις 15 ημέρες του Οκτωβρίου είχαμε τόσους νεκρούς όσους είχαμε ολόκληρο τον Απρίλιο. Άρα;» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (906)
Tags:
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, lockdown, καραντίνα, Κοζάνη, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK