07:14 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Σεισμός στη Σάμο (84)
0 62
Βρείτε μας

Τις πληγές της μετράει η Σάμος από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί. Τι αναφέρει στο Sputnik o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Βαθέος της Σάμου, Σταμάτης Σεϊρλής.

Δύο νεκρά παιδιά, τραυματισμοί και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον σεισμό στη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Το χειρότερο απ' όλα παραμένει η απώλεια των δύο νέων παιδιών. Έχουν πέσει πολλά ακατοίκητα κτίρια, εκκλησίες, αλλά δυστυχώς και κατοικημένα σπίτια σε όλο το νησί. Όλη η παραλιακή έχει πρόβλημα από το παλιρροϊκό κύμα που προκλήθηκε» επισημαίνει στο Sputnik o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Βαθέος της Σάμου, Σταμάτης Σεϊρλής. 

Όπως αναφέρει, όλοι οι κάτοικοι στο Βαθύ είναι ασφαλείς καθότι έχουν μεταφερθεί σε ανοιχτούς χώρους. 

«Ο πανικός υπάρχει ακόμα αυτές τις πρώτες ώρες, αλλά προσπαθούμε να συντονιστούμε και να λειτουργήσουμε καλύτερα. Ευτυχώς ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί. Στο Βαθύ, μετράμε τεράστιες υλικές ζημιές. Πολλά σπίτια είναι μερικώς και ολικώς κατεστραμμένα. Το χειρότερο απ' όσα είδαμε που αφορά τις κτιριακές ζημιές είναι τα ακατάλληλα σπίτια που δεν θα είναι πλέον κατοικήσιμα και θα πρέπει να κατεδαφιστούν» προσθέτει.

Ανάμεσα στα κατεστραμμένα κτίρια βρίσκεται και το διατηρητέο κτίριο της κοινότητας.

Την ώρα του σεισμού, ο ίδιος είδε πιάτα και ποτήρια να φεύγουν με δύναμη από ένα τραπέζι.

«Αρκετά δευτερόλεπτα σεισμικής δόνησης, που μας ανησύχησαν αρκετά. Μια πρωτόγνωρη κατάσταση» περιγράφει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Θέμα:
Σεισμός στη Σάμο (84)
Tags:
ζημιές, φυσικές καταστροφές, καταστροφές, σεισμός, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK