09:20 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Σεισμός στη Σάμο (82)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμος Χίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πολλών ζημιών που καταγράφονται από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χίος, μετά τη συνεδρίαση του έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο που άφησε το «αποτύπωμά» του και στο γειτονικό αυτό νησί. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφασίστηκε να κηρυχθεί ο δήμος Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των «εκτεταμένων ζημιών στα δίκτυα υποδομών, σε σπίτια, σε ναούς, στα δίκτυα ύδρευσης και σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού».

Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Χίου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τους Πολιτικούς Μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΤΕΕ.

Οι πληγέντες από το «χτύπημα» του Εγκελάδου θα μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις για αποζημιώσεις από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου, είτε ηλεκτρονικά στη σελίδα του δήμου στο διαδίκτυο.

Θέμα:
Σεισμός στη Σάμο (82)
Tags:
κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Σάμος, σχολεία, ζημιές, Χίος, σεισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK