20:45 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 31
Βρείτε μας

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τη Χερσόνησο του Ηρακλείου της Κρήτης, καθότι για μια ακόμα φορά η περιοχή επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Τι αναφέρει στο Sputnik διακεκριμένος ακαδημαϊκός.

Δοκιμάστηκε για μία ακόμη φορά η Κρήτη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Κατοικίες και επιχειρήσεις πλημμύρισαν μετά την αδιάκοπη πτώση βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το ποτάμι των Γουβών.

«Πρόκειται για μια ακόμα καταστροφή στο πλαίσιο της εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ειδικά η Κρήτη έχει πληγεί και άλλες φορές φέτος αλλά και την περασμένη χρονιά. Βλέπουμε την εξέλιξη της αποσταθεροποίησης του κλίματος» επισημαίνει στο Sputnik ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας.

Όπως υπογραμμίζει:

«Η Ελλάδα πρέπει πλέον να μάθει να ζει με τις φυσικές καταστροφές. Κάποιοι επιστήμονες έχουμε προβλέψει εδώ και πολλά χρόνια αυτήν την εξέλιξη και τώρα επιβεβαιωνόμαστε»

«Παραδοσιακά» όπως μας εξηγεί «η χώρα μας δεν είχε συνηθίσει ούτε μεγάλες πλημμύρες ούτε μακρά ξηρασία, όπως θα δούμε και το επόμενο διάστημα».

Φαινόμενα όπως της Κρήτης, της Καρδίτσας, της Κεφαλλονιάς και άλλων περιοχών δεν συνηθίζονταν στην Ελλάδα.

«Όλα αυτά αποτελούν τον αντίκτυπο της αποσταθεροποίησης του κλίματος, το οποίο πρέπει πάση θυσία να σταθεροποιηθεί ξανά» εξηγεί ο κ. Ζερεφός.

Την ίδια στιγμή, διευκρινίζει ότι το κλίμα παραμένει μεσογειακό, με πολλά απρόοπτα ενδιάμεσα.

Σαν πολίτες, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, όπως αναφέρει, είναι να καταναλώνουμε λιγότερους φυσικούς πόρους. 

«Λιγότερα σκουπίδια, λιγότερη κατανάλωση νερού και να χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπου αυτό είναι δυνατόν» καταλήγει ο καθηγητής.

Tags:
κλιματική αλλαγή, φυσική καταστροφή, καταστροφή, κακοκαιρία, Κρήτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK