02:27 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στο πλαίσιο της διαχείρισης των εκτάκτων αναγκών που έχουν δημιουργήσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή στις 10 Νοεμβρίου.

Κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά και λοιπά φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή χθες (10/11). 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων για έξι μήνες, δηλαδή έως τις 10 Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης είναι ήδη κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 26 Φεβρουαρίου λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου 2019.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων σε περιοχές της ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Ρεθύμνου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα από τις 6 Νοεμβρίου.

Tags:
πλημμύρες, πλημμύρα, Ρέθυμνο, Νίκος Χαρδαλιάς, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κρήτη, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK