19:03 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1761)
0 10
Βρείτε μας

Οι μισοί σχεδόν νοσηλευόμενοι της ογκολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και ένας γιατρός βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές της Λάρισας η είδηση ότι 14 ασθενείς της ογκολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευόμενο εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (9/11) κατά τη διάρκεια «τυχαίου» προεγχειρητικού ελέγχου σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν μερικές ημέρες στην κλινική.

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, στην ογκολογική κλινική, η οποία φιλοξενεί 30 ασθενείς, γίνονταν τεστ μόνο σε όποιον παρουσίαζε κάποιο σύμπτωμα. Την Τετάρτη ωστόσο, δύο ημέρες μετά το κρούσμα, δόθηκε εντολή να διεξαχθούν rapid tests σε όλους τους νοσηλευόμενους και να μπει λουκέτο στην ογκολογική, ώστε να γίνει απολύμανση, με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να μεταφέρονται σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητικά καθώς βρέθηκαν θετικοί 14 από τους 30 νοσηλευόμενους, όπως επίσης και ένας γιατρός.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως κανένας άλλος από το προσωπικό δεν βρέθηκε θετικός, ενώ οι συνοδοί δεν υποβλήθηκα σε τεστ, αφού όπως τους ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ «δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς».

Οι συνοδοί και τα επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1761)
Tags:
COVID-19, νοσοκομείο, κορονοϊός, Λάρισα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK