20:48 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1915)
0 01
Βρείτε μας

Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία δέχονται ασφυκτικές πιέσεις λόγω της κατακόρυφης αύξησης των ασθενών κορονοϊού.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς να απευθύνουν δραματική έκκληση, καθώς το σύστημα Υγείας «ασφυκτιά».

Η Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο «μάτι» της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τους γιατρούς να δίνουν καθημερινή μάχη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας πλέον κύματα ασθενών με COVID-19 μέσα στην εντατική.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς τους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100% και γι' αυτό το λόγο αυτό θα ανοίξουν άλλα 15 κρεβάτια ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, αποκλειστικά για COVID-19.

«Φοράμε διπλά και τριπλά γάντια και τηρούμε ευλαβικά τα πρωτόκολλα» αναφέρουν στην κάμερα της ΕΡΤ, προσθέτοντας: «Παρά την κόπωση, το προσωπικό δίνει μάχη για να βγουν οι ασθενείς νικητές και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

Η κάμερα της ΕΡΤ3 βρέθηκε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, αποτυπώνοντας τη δραματική κατάσταση, αλλά και την αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν, με ελλιπή μέσα, την άνιση «μάχη» ενάντια στον αόρατο εχθρό.

«Σας ευχαριστώ όλους» ήταν, δε, τα συγκινητικά λόγια ενός 70χρονου που αποσωληνώνεται μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας, ενώ μετά και τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν υπάρχουν στοιχεία σταθεροποίησης της διασποράς της νόσου.

Όπως ανακοινώθηκε, δε, από την ΠΟΕΔΗΝ οι κενές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη σήμερα είναι 8, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η καρδιοχειρουργική του «Παπανικολάου».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1915)
Tags:
νοσοκομείο, διασωληνωμένοι, Ιπποκράτειο νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK