10:29 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1925)
0 11
Βρείτε μας

Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας από τους διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως τονίζουν, δεν μπορούν να δεχθούν άλλους ασθενείς με κορονοϊό.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο Πανανικολάου, με τους διευθυντές των κλινικών να απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια, αφού αδυνατούν να διαχειριστούν άλλα περιστατικά COVID-19.

Με την πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ να έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, είναι καλυμμένες 100%, οι διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου εκφράζουν την αγωνία τους για την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται ήδη με κορονοϊό, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως δεν είναι σε θέση να δεχθούν άλλους.

«Το νοσοκομείο μας δεν δύναται πλέον να δεχθεί άλλους ασθενείς με COVID-19», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχαν με το Εργασιακό Σωματείο.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται επίσης ότι η «νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται, π.χ., ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του».

Αφού, υπογραμμίζουν, δε, πως «το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του», ότι «η συμμετοχή ιδιωτικών κλινικών στις εφημερίες είναι μηδαμινή και αφορά μόνο μη COVID-19 ασθενείς», αλλά και ότι «η εκπαίδευση των ειδικευομένων είναι πλέον ανύπαρκτη», οι διευθυντές προτείνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές και δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι διευθυντές των Κλινικών ΩΡΛ Άγγελος Νικολάου, Πνευμονολογικής Αδαμάντιος Χλώρος, Αναισθησιολογικής Δώρα Αστέρη, Πνευμονολογικής Εύα Σερασλή, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Β΄ Χειρουργικής Βασίλειος Πενόπουλος, Πλαστικής Χειρουργικής Σοφία Παπαδοπούλου και Αγγειοχειρουργικής Άγγελος Μεγαλόπουλος, Γαστρεντερολογικής Τάσος Ηλίας, Οφθαλμολογικής Ελιέ Φαντέλ, Νευροχειρουργικής Χρήστος Γρηγοριάδης.

Τι απαντά η διοίκηση του «Παπανικολάου»

Έκκληση για ομοψυχία και αυταπάρνηση απηύθυνε από την πλευρά της η διοίκηση του «Παπανικολάου», απαντώντας στους διευθυντές των κλινικών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, αφού σημειώνει πως οι αναφερόμενοι έντεκα διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος του συνόλου των γιατρών και δεν εκφράζουν την πλειοψηφία τους, τούς καλεί να δώσουν ενωμένοι τη «μάχη» κατά του αόρατου εχθρού, εξασφαλίζοντας την «παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών».

«Ανταποκριθήκαμε με επιτυχία και συνεχίζουμε με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο», τονίζεται επίσης, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, η οποία υποστηρίζει πως «η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών COVID-19 απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής».

Και καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες και εν τω μέσω μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης το αναμενόμενο από τον καθένα μας, ως άνθρωποι και ιδιαίτερα ως επαγγελματίες υγείας, είναι η σύμπραξη και η συνδρομή στην αντιμετώπισή της, με ομοψυχία και αυταπάρνηση».

«Οι  αναφερόμενοι έντεκα Διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μέρος του συνόλου των ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, οι οποίοι αριθμούν σε 276 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν είναι όλοι Συντονιστές Διευθυντές Κλινικών/Τμημάτων και σίγουρα η ανακοίνωση τους δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών του νοσοκομείου, που αυτή την ώρα δίνουν ενωμένοι την μάχη», τονίζεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, η οποία προσθέτει:

«Το Γ.Ν.Θ. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ πράγματι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, μπήκε στη μάχη της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της εξυπηρέτησης των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό, φροντίζοντας συγχρόνως, ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να εξασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών.  Στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε με επιτυχία και συνεχίζει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταπόκρισής του στη διαδικασία εφημέρευσης του, τόσο όσον αφορά την αυριανή εφημερία όσο και τις επόμενες, καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών COVID-19 απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής, με γνώμονα πάντα την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1925)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK