02:52 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1920)
0 0 0
Βρείτε μας

Τι απαντά η διοίκηση του «Παπανικολάου» στη δραματική έκκληση των γιατρών να μην στέλνουν άλλους ασθενείς με κορονοϊό στο νοσοκομείο.

Έκκληση για ομοψυχία και αυταπάρνηση απηύθυνε από την πλευρά της η διοίκηση του «Παπανικολάου», απαντώντας στην κραυγή απόγνωσης και αγωνίας διευθυντών κλινικών του νοσοκομείου, οι οποίοι νωρίτερα υποστήριξαν πως δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν άλλους ασθενείς με κορονοϊό, αλλά και πως δεν υπάρχουν πλέον άδειες κλίνες ΜΕΘ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, αφού σημειώνει πως οι αναφερόμενοι έντεκα διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος του συνόλου των γιατρών και δεν εκφράζουν την πλειοψηφία τους, τους καλεί να δώσουν ενωμένοι τη «μάχη» κατά του αόρατου εχθρού, εξασφαλίζοντας την «παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών».

«Ανταποκριθήκαμε με επιτυχία και συνεχίζουμε με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο» τονίζεται επίσης, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, η οποία υποστηρίζει πως «η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών COVID-19 απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής».

Και καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες και εν τω μέσω μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης, το αναμενόμενο από τον καθένα μας, ως άνθρωποι και ιδιαίτερα ως επαγγελματίες υγείας, είναι η σύμπραξη και η συνδρομή στην αντιμετώπισή της, με ομοψυχία και αυταπάρνηση».

«Οι  αναφερόμενοι έντεκα Διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μέρος του συνόλου των ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, οι οποίοι αριθμούν σε 276 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν είναι όλοι Συντονιστές Διευθυντές Κλινικών/Τμημάτων και σίγουρα η ανακοίνωσή τους δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών του νοσοκομείου, που αυτή την ώρα δίνουν ενωμένοι την μάχη», τονίζεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, η οποία προσθέτει:

«Το Γ.Ν.Θ. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ πράγματι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, μπήκε στη μάχη της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της εξυπηρέτησης των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό, φροντίζοντας συγχρόνως, ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να εξασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών.  Στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε με επιτυχία και συνεχίζει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταπόκρισής του στη διαδικασία εφημέρευσης του, τόσο όσον αφορά την αυριανή εφημερία όσο και τις επόμενες, καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών COVID-19 απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής, με γνώμονα πάντα την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1920)
Tags:
Θεσσαλονίκη, νοσοκομείο, ΜΕΘ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK